Skor till Ida

Skickade efter ett par svarta ballerinas från LaRedoute och nu har de kommit. De är väl lite glansigare än vad jag tänkt mig, men det får stanna hos mig i alla fall! Sköna är de i alla fall och nu väntar jag bara på bättre väder så jag kan använde dem också!




ballerinas



Update

Idag var vi på Studentstadens kontor och skrev på det nya hyreskontraktet. Nu finns ingen återvändo! Lite nervöst var det ju faktikst, men det ska bli så kul att flytta!

Långhelgen spenderades hemma i Sollentuna. På torsdagen var jag på Popaganda och fick se Mew för en tredje gång. Inte illa det. Synd att de inte spelade några av mina favoritlåtar bara!
Lördag, söndag var det stalltjänst som gällde. Helt mör i kroppen efter det är man! Utöver de vanliga sysslorna, red jag lektionspass tre dagar i rad. Ja, det kändes ju att jag inte rider så ofta längre i alla fall. Med ömma sittben fick jag cykla till skolan idag...

Egentligen borde jag just nu vara djupt nere i den linjära algebrans värld, men men... Jag ska börja plugga. Snart! Algebra är som att lära sig ett helt nytt språk, fast värre. Den här (ynka?) 3-poängskursen är den som tagit mest plats den här perioden. Helt sjukt egentligen, men det är svårt och jäkligt abstrakt. Det är väl snarare det senare som gör det svårt. Men om en vecka och 2 timmar är tentan över och det är sommarlov!!!


Ps. När ska det sluta regna??

Vårrullar

varrullar2Igår gjorde vi hemmagjorda vårrullar till middag. Det blev riktigt gott faktiskt. Vi blev inspirerade av "Niklas mat" härom veckan och hade hans recept som grundidé. Vi brukar aldrig följa recept till punkt och pricko. Dippsåsen gjorde vi exakt som det var. God, men annorlunda och väldigt vitlökig!

Couch Makeover

Ett litet tips om du är trött på din IKEA-soffa! Bemz.com syr upp sofföverdrag till några av IKEA's soffor. De finns mängder av färger att välja ibland! Bli medlem och få fem tygprover hemskickade helt gratis! Själv har jag en Nikkala. Just nu är den blå, men det är mycket möjligt att den kommer få ett annat utseende efter flytten!

Lägenhet!!!

Tackade nyss ja till en lägenhet! Blir en trea med egen uteplats. Mamma var i stan idag så jag bad henne följa med mig och B för att titta på de lägenheterna vi hade chans att få. Det var en med bra uteplatsläge som vi fastnade lite extra för och min oblyga mamma kom på idén att vi skulle knacka på och se om det var någon hemma så vi kunde få se hur det såg ut i lägenheten också. Det var någon hemma och vi blev insläppta och fick titta runt lite! Jättefin var den faktiskt! Vardagrumstaperna och en bård i köket var inte jättelockande, men det är lätt fixat! Där ska vi bo! Räkna med inflyttningsfest i sommar!
Jag och B har redan varit en sväng på IKEA och spanat in lite nya passande möbler! Det kommer inte bli billigt att flytta, men det är det värt! Åh, det är så kul att inreda nya rum! Nu ska det bli en hel lägenhet! Lycka!


Ikväll

Vi har fått erbjudande om lägenhet. Nu är bara frågan om vi ska tacka ja nu eller vänta. Vi har sagt att vi skulle vänta till efter sommaren för att slippa betala hyra i sommar. Man behöver ju inte betala hyra juni, juli när man bor i korridor. Inflyttningsdatum är 1 juli för den här lägenheten så blir ju en hyra extra. Fast det kanske det är värt också. Nästa fråga är om vi vill ha just den lägenheten. Vi ska fundera lite till!

Såg "V för Vendetta" ikväll med syrran och B. Jag tycker att den var bra! Intressant story och mycket bra skådespeleri. Syrran tycker att den var konstig och B tycker att den var kass. Smaken är som baken. Kritiken från andra jag har hört har sett den har varit överlag bra i alla fall. Jag rekommenderar den starkt!

En lite mystisk grej var när vi cyklade hem i regnet. Gatubelysningen var släckt inne i stan. Gångvägsbelysning etc var på, men själva vägbelysningen var släckt. Den brukar ju alltid lysa när det är mörkt ute. Lite skumt, nästan kusligt. Svart stad.


Sockerchock

Ikväll har jag varit på tårtkalas! K fyllde år härom veckan, men eftersom vi var mitt uppe i tentapluggandet då så blev vi bjudna på tårta hos henne ikväll istället. Jordgubbstårta, mumsigt värre!
Under tårtätandet hann Sverige ta VM-guld i hockey också. Grattis!
Jag fattar inte. Jag brukar ha koll på större sportevangemang. Nu visste jag knappt att det ens var hockey-Vm, ännu mindre att Sverige dessutom gått till final. Jag har nog haft fullt upp med annat och dessutom tror jag både schlagern och det kommande fotbolls-VM-et tar har tagit större plats i media på sistone. VM i hockey känns inte ens så speciellt längre. OS är den stora grejen i hockey och det guldet blev minsann riktigt uppmärksammat! Fast både OS-guld och VM-guld på samma år är inte fy skam!
Hur som helst, efter tårta och hockey blev det lite PS2. Tekken 4 och Grand Turismo 3 för att vara exakt. Yey, vad jag suger på TV-spel, fast ganska roande är det allt!


Monsterschlager

Haha, Lordi vann! Jag sa ju att jag inte skulle bli förvånad!


Orvar och Lordi

Tentan är över! Den var inte jättesnäll vill jag säga, men jag borde klara den. Jag tycker det. Vill! Fast man vet aldrig.
Jag brukar alltid räkna poäng när jag gör prov/ tentor. Se efter om jag har chans att klara mig. I gymnasiet kollade jag alltid MVG-gränsen. VG kändes inte bra att få. Jag hade sjukt höga krav på mig själv. G då hade varit lika med självmord. Typ. Å andra sidan fick jag inte ett enda G heller.
Universitetet är annorlunda. Gick in med mottot att jag skulle vara nöjd bara jag blev godkänd i kurserna. Vi har betygsystemet 3, 4, 5.
Hösten gav dock mersmak. Endast 5:or och 4:or. Nu har jag fått en 3:a. I endimen. Jag intalar mig själv att det är bra. Fast det känns ändå. En fyra skulle kännas mycket bättre! Kraven på mig själv är nog fortfarande ganska höga...Damn it!

Fredagskvällen blev trevlig i alla fall. Middag på Orvars. Grekburgare, Strong Bow och banana split! Mums! Efter det begav vi oss till
M som hade fest. När alla drog ut framåt halv elva tiden satte jag och B oss på tåget hem till Sollentuna. Jobb idag var anledningen.

Ikväll är det melodifestivalen som gäller. Skulle inte förvåna mig om Lordi vinner!

En gnutta solsken i det mulna Uppsala

Idag har det, nästan, varit roligt att plugga! Har suttit sen åtta imorse med några klasskompisar i skolan och pluggat hela dan. Så mycket mer motiverande och det är bra när man har folk att diskutera med. Självklart blir det en del annat prat med, men skulle jag suttit hemma och plugga skulle jag säkert kommit på tusen skäl till att göra annat småtjafs. Ni vet säkert hur det är. Bra dag helt enkelt. Jag vet däremot inte hur bra eller dåligt det kommer gå på tentan imorrn, men det återstår väl att se. Ska bara titta lite på några mekanismer till som inte riktigt fastnat där de ska och se ska jag faktiskt bänka mig framför TV:n och titta på hur det går för Carola. Hoppas hon skrällar riktigt rejält! Jag tycker verkligen inte om henne. Visst, hon är en jättebra artist, men resten kan diskuteras. Ändå vill jag ju att det ska gå bra för Sverige. Aja. 
 
Imorrn blir det lite tentapub på någon nation med middag och sen ska jag bege mig hem till Sollentuna för jobb hela helgen. Jippi! Fast det är ju bättre än att plugga i och för sig!

Ps. Jag är godkänd i endimen nu! Dvs ingen tenta på onsdag!!


X-grönt!

overall

Idag har jag, äntligen, hämtat ut min fina X-overall! X står för programmet jag läser, dvs Molekylär Bioteknik (även vårt systerprogram Bioinformatik ingår i X). Egentligen har overallen "varit klar" ett bra tag, men tog inte ändan ur skotkärran förrän idag och hämtade ut den. Alla teknologprogram i Uppsala har sin egen färg på overallen. Vår färg har väl numera blivit känd som X-grön, så nämner jag det igen förstår ni vad jag menar! Visst är den snygg? ;)
Självklart ska massa olika märken sys på overallen, tex som det egna programmets märke och kårens. Sen måste jag sy mitt namn på vänsterbenet också. Funderar på något tufft tyg som är zebramönstrat eller kanske giraff. Varför inte båda? På riktigt inbitna overallbärare kan man se att de har "randiga" ärmnar och ben. Detta beror på att man kan "byta kroppsdelar" med andra. Då klipper man tex av en ärmända och byter mot samma del som den andre. Bara att sy på igen! 


Junky People

Jag har hela tiden tyckt att utsikten från mitt studentrum har varit ganska tråkig, E4:an och en soptipp. På senaste tiden har den dock blivit ganska roande! Nu när det är torrt och varmt har tippen blivit befolkad  både dag som natt. Det finns mycket i skrothögen som folk tycker är intressant! "Det är väl synd att slänga den här som är såå fin!", "En sån här kanske skulle vara bra att ha. Det är ju trots allt gratis!".
Haha, roande är det i alla fall.
Just nu håller en kvinna på att släpa iväg ett helt gäng gamla madrasser på sin cykel och den förmodade pojkvännen i fråga ser inte lika lycklig ut, snarare uppgiven.
Det är roligt att se hur folk beter sig också när det rotar i tippen. Vissa har inga hämningar alls, medan vissa verkar lite skamsna och verkar inte vilja bli upptäkta. De kan ändå inte hålla sig därifrån!
Jag måste erkänna att även jag har varit där och rotat. Mitt försvar är, om något, att det var i fyllan och villan på valborg. Mycket roligt var att finna. Jag hittade en "My little Pony"-mugg till L, som hon har kvar fortfarande. A hittade en rolig lapp om hicka, T fick ett bord slängt på sig i tumultet och N´s superduper "Tre automatiska skedar" härstammar också från tippen. Det var kul. Då.
Det är faktiskt ännu roligare att titta på alla människor som är där nu. Till och med i lördags natt vid halv 2-tiden stod det folk där och letade.
Men visst, jag förstår dessa människor! Att leta i en soptipp är ju både mer spännande, roligare och billigare än att gå på loppis!

Jag vrider mig på nålar

Har precis haft middags-/Prison Break-paus. Skönt att skingra (stavas det så?) tankarna lite en stund. Men gosh, det är ju så spännande! Varje avsnitt sitter man som på nålar! Även om det ibland är vädligt amerikanskt och orealiskt! Fast inte så orealistiskt så man inte förmår sig att (vilja) bli lurad!

Nu: Aromatiska föreningar!

Lite lugnare

Känner mig inte lika panikslagen längre!
Jag och B har pluggat endim hela kvällen och nu. Siffrorna och de konstiga symbolerna på papprena känns inte lika helt obegripliga nu i alla fall. Duggan imorrn fäller den slutgiltiga domen. Det skulle vara så skönt att klara den! Då är jag nämligen godkänd i kursen och slipper oroa mig för ännu en tenta.

Dagens låt: Kent - Elever


Take me back to yesterday

IdaoBjornMoln

 

 


Ingenting har någonsin varit mera fel

Blä! Just nu känner jag mig askass! Och dålig, sämst! Stirrade på några matteuppgifter som jag inte fattade ett dyft av så då slog jag upp kemi istället. Ännu mer ångest. Jag har varit ledig sedan kl. 10.00 imorse och har inte åstadkommit någonting. Det är sorgligt. Jag har handlat lite mjölk. Var inte på Gina Tricot också. Peppshopping. Det gick ju bra. Inte. Får väl lämna tillbaka alltihop om jag inte får in något i huvudet snart. Skulle diska också. Inget varmvatten. Avstängt hela dagen. Kul! Tröståt ananas, nu är halva tungan förstörd. Det var i alla fall gott. B är i skolan, laboration. Ingen som kan trösta mig.
H*vete vad allt känns **** nu!

Nej, back to study. Wish me luck. I need it.

747

747 är verkligen en av Kents bästa låtar. Så är det. Så tycker "alla". Även jag, det är inget konstigt med det. Flygplanskrash, Boeing 747, 7:47 lång. Ingenting inte någon redan visste. Men...
På något sätt tycker jag ändå att texten påminner lite mer om än bilkrash snarare än en flygplans. Nu kommer jag säkert få vartenda Kent-fan på mig, men här är mina argument..



"Tystnad
Tunnel, avfart
  - motorväg eller liknande enligt mig
När taxametern slagits på -taxibil?
försvinner allt i regnet
utan spår
& som en viskning
ser Vi syner nu igen
Det här är nåt
som inte ens har hänt...

Tystnad
En rökfri viskning
Det är exakt vad Vi vill ha
det luftkonditionerade ljudet
av fart
Du är värd att dö för
Ni kan skratta om Ni vill
Håna oss Vi rör oss Ni står still...

Lyssnar
stel & fastspänd
& när paniken bryter ut
ler Du svagt
och viskar till Mig Du
är värd att dö för
Men mot gummi, glas & metall
  -låter mer som en bil än ett flygplan. Gummidäck osv...
betyder ett mirakel inget alls..."

Text: J. Berg
Hämtad från
kent.nu


Jag säger inte med detta att jag helt motsäger mig att låten verkligen handlar om en flygplanskrash (för det gör den ju), men jag ville bara uttrycka de funderingar jag har haft kring den här låten. Kanske kan någon ge mig svar på dessa.


Mysig kväll

Igår kväll la jag böckerna åt sidan och B och jag grillade med N ute på gården. Vädret hade blivit skönare än på dagen då det blåste ganska rejält här i Uppsala.
Menyn var: Entrecote, klyftpotatis, fetaost/honungsröra och grillat "grönsaksknyte". Mumsigt!
Efter middagen åkte jag och N till in mot stan för att medverka i en pågående spelkväll! Vi hann med både Pictionary och TP. Blev en lyckad kväll faktiskt!

Idag är det såklart plugg som står högst upp på listan, men vi ska även på ett faddermöte i eftermiddag. Får se om jag tar mig iväg till tvättstugan också. Det skulle verkligen behövas!!

Ibland Är Kemi Roligt!!!

Watch this!



Warning! Upcoming Bad Joke

Riktat till teknologer, åtminstone algebralister
(Hört från J)

Varför är det så kallt i den tomma mängden?
- Det finns inga element där


Så ska det låta

Haha! Har precis kollat klart på "Så ska det låta"! Jag måste säga att jag tycker att Peter Settman gör ett riktigt bra roll som efterträdare av Peter Harrysson! Han är riktigt rolig och han gör verkligen sin egen grej, inte nån jäkla efterapning av Harrysson.
Ikväll var bland andra Markoolio med och jag måste säga att han var väldigt underhållande. Han bjöd verkligen på sig själv och var störtskön! Det bästa var nog "Karlsson på taket"!
Sen hade de en ganska rolig "översättning" av en låttitel också. De gör ju om låttitlar ganska konstigt som lagen sedan ska gissa vad det är. Kvällen bästa var absolut "Gymnastisk sommarsexställning" (eller nått liknade). Gissa vad svaret är? Jo, "Summer of 69"!! Det tycker jag var roligt i alla fall!

Blev inget grilla, utan scampicrepes istället. Fast snart kanske vi går ner och joinar grillgänget ändå. Blir nog inge mer plugg idag i alla fall. Det är ju trots allt fredag.


Divätehydroxid

Nu är det fredag igen! Fast det kommer, tyvärr, få bli en hel del plugg den här helgen. Den stora, fruktade kemitentan kommer emot oss med stormande fart. Läskigt fort faktikst! Förra året kuggade 50% tentan...man blir ju onekligen rädd!

Fredagspop, TipTop och spontant vattenkrig på lunchen idag! Tänk så roligt man kan ha! J måste lära sig den rätta tekniken bara...Hehe.

Verkar som om det blir grillning ute på gården ikväll, mysigt! Skönt med lite annat än bara plugg också...

Ha en bra helg!

Inkommande

Idag var det gräsmattan utanför huset som gällde, igen, efter skolan. B hade fixat sillunch, jättmumsigt! Sen fick det bli att slå upp kemiboken och plugga lite grann. Det är så härligt väder nu, men tyvärr sägs det att det väntas regn redan imorgon!

Just nu sitter jag och lyssnar på lite Takida och väntar på att få middagen serverad. B lagar mat idag och jag är tacksam! Det är så tråkigt att laga mat ju! Igår rörde jag ihop en blomkålssoppa, som jag självkart lyckades bränna. Blir så när man inte är så engagerad i matlagningen, antar jag. Helst av allt vill man väl bara grilla varje dag!

Verkar som min kamera är klar snart. Den gick sönder på valborg. Igen! Samma fel som tidigare. Saken är bara att den här gången tappade jag den inte i golvet. Jag gjorde ingenting snarare. Dålig reparation? Jag blir i alla fall glad om den kommer hem snart och förhoppningsvis håller den här gången med!


Fredagspop på fredag ska det bli också. Vi råkade visst glömma bort den fina traditionen! ;)

Toalettbesök

Egentligen. Ligger jag just nu nere på gräsmattan på gården utanför vårat hus. Egentligen. Skulle ju bara gå upp för att besöka toaletten, eller damrummet.
Jordgubbar, sol, musik, grönt gräs och...en urtråkig kemibok. Somnade visst.
Men nu är det bara ge sig av ner igen och ta itu med sk**en. Tenta nästa fredag...Vill inte!

På håret

Idag har jag varit hos frisören. Tog en tid direkt efter jobbet. Jag insåg plötsligt att om jag inte klipper mig idag, kommer jag inte kunna ta mig tid till det förrän om tidigast två veckor. Och mitt hår var i en akutläge. Frisörskan fick lov att klippa av nästan en decimeter av mitt stackars hår, så slitet var det...Nu känner jag mig korthårig. Dessutom klippte jag upp det betydligt mer än vad jag brukar göra. Frisörskan trodde det skulle bli bra, så why not? Har inte riktigt än fått pli på håret däremot, antar att jag får vänja mig med det nya...Så länge blev det en hästsvans.
En sak jag funderar på är att verkligen alla olika frisörer ger förslag på nya hårprodukter man ska köpa. Sist kom jag hem med en slag spray som gör hårstråna tjockare så håret känns fylligare. Det funkar helt okej, men inget jag blev frälst av direkt. Idag var det volymmousse och vaxspray som gällde. Volymmousse var helt enkelt hårmousse som sprayades i håret stället för den traditionella fingerfördelningen och vaxsprayen var som vax fast i sprayflaska (fnatt på allt sprayform?). Det som är bra med dessa produkter, tycker jag, är att det finfördelas mycket bättre i håret än när "man fördelar det själv". Om produkten i sig var bättre än något annat är en annan fråga...Hur som helst, jag lyckades ta mig därifrån utan att ha köpt något (förutom att betala klippningen förstås).



Haha, vad jag skriver om oviktiga saker egentligen! Vissa av mina läsare blir säkert jätteuttråkade av sånt här. Men det här var vad som kom upp i hjärnan idag...Kanske ett försök till att förtränga kemin som jag egentligen borde plugga till?? Hold on, det kanske kommer mer djupsinniga/ intressanta/ roliga inlägg i framtiden!

Heist!

Just hemkommen från spexets premiär!
Heist heter uppsättningen och den var riktigt rolig! Mycket (!) konstiga saker, men så underhållande! Vår klasskompis O gjorde ett bra jobb med trombonen i orkestern också!
Ja, något att leva för. Ett tag.

God natt!


Valborgsfirande

Min valborgsmässoafton började ( självklart ) med forsränningen och champange och jordgubbar. Vi såg inte jättebra för allt folk, men en snäll dam lånade ut sin trälåda som vi fick turas om att stå på så fick v se lite i alla fall!
Nästa punkt i programmet var grillning i stadsparken. Det var jättemysigt! Men det känns lite konstigt att det var så mycket folk! Det var ju väntat, men det var liksom så man inte kände igen sig. Typ. Äsch, jag svammlar, men det kändes lite som om jag var i en annan stad. Fast ändå inte.
Klockan tre var det champangegalopp och mösspåtagning vid Carolina Rediviva som vi tittade på. Inte så märkvärdigt som man skulle kunna tro att det skulle vara. Skulle varit kul att gå på någon nation då, men med icke studenter som gäster så gick det ju inte.
Vi begav oss hem istället. Liten omladdning sen var det grill igen som gällde ute på gården!
Fest, fest, fest...som avslutades som korrefest uppe i våran korridor. Lyckad kväll helt enkelt!

Vaknade dock halv 8 imorse. Bakis, ja. Kunde inte somna om, så jag gick upp och städade allt istället! Duktigt va? Belöningen blev en glass och Cola från macken...Nu har nästan alla gäster åkt. Blir nog en film och bara slappa resten av dagen!

Ciao