I'm not stupid!

Vår kanin är inte som andra kaniner. Bildbevis nedan.

image152

För det är ju bättre att hoppa ner i höhäcken och äta, eller hur?
Jag blir lite smått tokig på den där lilla! För det första hoppar hon upp på buren och jag är lika rädd att hon ska fastna och bryta benen varje gång. Det är ju galler, förstå det lilla du! Att hon sedan hoppar rakt ner i höet är nästan komiskt, ligger där helt obeskymrat och mumsar. När jag sedan ska hjälpa henne därifrån hoppar hon ur själv, men det är inte så mycket plats bakom buren så jag måste ju hjälpa henne därifrån i alla fall. Dumma, dumma, söta lilla kanin!

Hard to breathe

Har någon skadat revbenen någon gång? Hur känns det att tex få en spricka i revbenet? Sedan min lilla incident för en vecka sedan har det inte slutat göra ont i bröstet. Faktum är att det gör ondare nu än förra veckan. Att jag gick på ett Friskispass dagen efter smällen och arbetade hela helgen i stallet kan förstås ha något med saken att göra... Hur som, jag ringde Sjukvårdsrådgivningen (love them!) och de ordinerade mig Alvedon och vila. Får se om det blir bättre mot slutet av veckan, annars blir det förmodligen farbror doktorn. Men vad ska de göra liksom? De är inte som om de kommer gipsa bålen på mig. Fast det kanske känns bättre att ha ont på papper, då måste liksom folk tycka synd om en...


Organiskt bomull, wtf?

Jag stör mig lite på att organiskt bomull verkar ha blivit ett vedertaget begrepp för bomull odlat utan bekämpningsmedel. Kalla det något annat ffs, vad är organiskt bomull liksom? Bomull som inte kommer från en bomullsplanta och inte innehåller kol eller vaddå ( = syntetiskt bomull?).  Äh, give me a break. Kalla det ekologiskt, KRAV-märk det eller vad som helst. Organiskt kommer bomull alltid vara, med eller utan bekämpningsmedel.

Dagen då luften gick ur dig

Tänk dig en cykelväg. Tänk dig en gångbana jämte cykelvägen. Tänk dig att tre väldigt långsamma cyklister cyklar i bredd och tar upp hela bredden av cykelbanan. Tänk dig också att gångbanan är hyffsat vältraffikerad och det inte finns möjligthet att cykla ut på den för att komma förbi de förbannade cyklisterna som inte verkar fatta att så där kan man ju inte cykla! Vad gör du? Jo, du plingar så klart med din lilla cykelklocka. Cyklisterna fattar trögt och lämnar inte mycket plats över till dig att cykla förbi på. De cyklar ju för i helvete fortfarande i bredd! Du blir lite irriterad och bestämmer dig för att cykla förbi i alla fall, de verkar ju inte fatta bättre än att de kommer ligga kvar så där sida vid sida och söndagscykla. I höjd med cyklisterna hoppar oväntat en yngling ut från gångbanan rakt in i cykelbanan och på så sätt rakt in i dig. Resten är ett halvt tumult. Millisekunden senare  får du nämligen styret i bröstet och glider längs den höstgeggiga asfalten. Du märker att andingsmekanismen inte fungerar som den ska och dina försök till inandning ger ifrån sig ljud som skulle höra hemma hos ett kruppbarn. Folksamling. Du själv i centrum, utan att förmåga att prata. Kruppljud, kruppljud, kruppljud. Du hör frågorna runt omkring dig, "Hur gick det? Är det bra?", men du kan inte svara. Kruppljud, kruppljud, kruppljud. Tillslut återfår du i alla fall ditt normala andningstillstånd och säger att det faktiskt inte är så illa däran i alla fall. Lite skrubbsår och lindring smärta i bröstet ska inte få dig att verka svag. Den yrsel du känna komma smygande har lagt sig också och nu vill du bara hem! Du får hjälp upp på benen av en vänlig kvinna och försäkrar henne om att det är okej med dig. Nu upptäcker du yngligen och hans vänner. Vad kan han vara? Femton kanske, max sexton. Han tittar på sig med den mest olyckliga min du kan tänka dig. Du smälter. Stackars pojke. Han ber om ursäkt och ser ännu olyckligare ut. Du kan inte vara arg på honom. Du försäkrar honom om att du är okej och att det är lugnt. Det är ingen fara! Du ler lite och hoppas att killen ska må bättre sedan tar du din cykel och går. Det är då du upptäcker cyklisterna. Det har redan gått därifrån, inte verkar det som om de brydde sig att du låg där på marken nyss och kippade efter luft! Du märker att en av ungdomarnas cykel i sällskapet (såklart det var ungdomar, vad trodde ni?) verkar ha gått sönder. Du kommer inte ihåg det, men du måste ha rammat henne i fallet. Haha! Du blir lite skadeglad och går vidare.

Hair cut

I fredags var jag och klippte mig, välbehövligt. Jag har varit lite i valet och kvalet om jag skulle spara till långt hår igen eller om jag skulle klippa mig kort. Det blev kort! Jag var hos en frisör jag inte varit hos tidigare heller, men som jag hört mycket bra om. Estetica heter salongen, lite dyrare, men verkligen värt det! Jag är verkligen supernöljd med dem! Har vänner som klippt sig där och dessutom hade de fått nästan bara femstjärniga omdömen på eniro. Diggar verkligen den funktionen! Som vanligt med en ny frisyr tar det lite tid innan man vänjer sig vid den och riktigt klarar av att "hantera" den, vilket alltid gör mig lite irriterad. Men det kommer, det kommer! Jag är i alla fall nöjd med frisyren. And here it is:
image151
Ganska kort, ganska mycket uppklippt. Liten lutning frammåt, men är längre
på vänstersidan (längst fram) än på högersidan. Syns inte så bra på
bilden däremot. (Bilden är spegelvänd!)

Bland det bästa med julen

image150Bland det bästa med julen måste vara glöggen. Gjorde min debut idag med pepparkakor och allt. Så mysigt och mmm så gott!

Har liknade glöggmuggar som på bilden för övrigt, fast bruna! ;)









Inse faktum Ida

It´s a fact. Jag kommer tappa nageln! Jag vill verkligen inte! Men titta bara, fingret ser ju helt missbildat ut. Konstigt svullet, minst sagt. Inte kan jag använda fingret normalt heller. Det gör väl inte så ont längre, mest ömt, men svullnaden gör att jag inte direkt kan böja fingertoppen så värst bra och fingertoppskänslan är nästan lika med noll. Jävla skit.
finger