Ledig kväll

Första "fria" kvällen sedan nollningen började. Vi lät våra nollor få ta det lugnt ikväll och därmed vi faddrar också. Ganska skönt för båda parter tror jag!
Igår var det nämligen X-kräftskiva, alltså kräftskiva för de som läser X (Molekylär Bioteknik och Bioinformatik). Det blev en hellyckad sittning och jag tror vårt spex uppskattades också! Självklart följde tältet efter sittningen och det blev dans och lek hela natten.
Tyvärr resluterade detta i att vi försov oss imorse och missade första flerdimföreläsningen...Men vad gör man inte?

En paus...

...i nollningen blir det för min del den här helgen. Nu är jag nämligen hemma (i Sollentuna) för att jobba. Börjar känna mig sjuk i halsen, haft ont i magen igår kväll + i förmiddags...Hoppas INTE jag blir sjuk. Vill inte! Dessutom känner jag mig ganska trött efter den gångna veckan. Skönt med lite vilrum faktiskt innan nästa vecka börjar...

Hur som helst upptäckte jag nyss att IKEA har kommit med
LACK-hyllan i ekfärg. Det är ju väldigt många som använder just den hyllan som TV-bänk. Förrut har de inte haft den färgen jag vill ha, så det här var ju bra! Den enda (stora) detaljen i vårt vardagsrumsplanerande var just vad för TV-bänk vi ville ha...Bokhyllorna är i ek och soffbordet kommer vara i valnöt, så att blanda in en tredje färg vore inte så snyggt. Men usch vad pengarna flödar iväg när man har en hel lägenhet att inreda! Små grejer hit och dit tycker man, men i slutändan blir det en del. Ångest.

Nu ska jag sova! Natti natti!

Nollningen



Tänkte dela med mig av lite bilder från nollningen. Samtliga lånade från
Nollningen.com.


Nollegruppbild
Vi faddrar och några av våra nollor på Värmlands

Värmlands
Dans hela natten lång på Värmlands nation

Nolledans
Nollkå i sina stiliga capar

StingBus
Tre nollkåiter kör King Kong

Fullt upp

Nu har nollningen börjat! Vi fick träffa våra fadderbarn i måndags och sedan dess har vi haft ganska fullt upp faktiskt, men det är kul! I måndags skulle de skrivas in på nationerna, skickas iväg till deras fejkföreläsning ( som de trodde var en helt vanlig matteföreläsning, hihi) och så var det en nationsrunda som gällde. Mat på Orvars (Norrlands), vidare till Bryggan (Snerikes) och sedan samlades alla nollorna för dans hela natten lång på Värmlands.
Nollorna verkade ha det trevligt! Själv hade jag hur kul som helst! Flera timmars dans gjorde en svettig i den minst sagt varma lokalen, men vad gör väl det när man har kul! En halvtimme innan stängning beslöt vi oss för att gå innan stormen till garderoben började, sedan följde vi med en nolletjej hem till Flogsta så hon inte behövde gå själv. Vi är snälla faddrar vi!

Igår hälsade vi på dem i skolan och åt lunch med dem på Ångström. På kvällen blev det grillning med hela klassen i stadsparken. De har sin klassfest redan på torsdag, så de började skriva på sina spex med. Sedan upp på Pollax för filmvisning och en introduktion till tältet.
Ja, jag hoppas verkligen de har kul! Det är väl inget jag tvivlar på egentligen, men ändå! Min nollning var ändå en av de roligaste upplevelserna i mitt liv!
Och en och en halv vecka till har de framför sig!

Uppsala igen

Nu är vi tillbaka i våran studiestad! Skönt att få bo i nya lägenheten utan någon förälder som säger åt en vad man ska göra hela tiden!
På måndag drar årets nollning igång och det är tänkt att jag ska vara fadder för de nya, små nollorna. De ska bli kul att få se nollningen från "andra sidan" den här gången.
Igår var det i alla fall faddersittning med nollkå, fadderkå etc. Vi fick lära oss nolledans och se film. Precis som vi fick göra för ett år sen, fast i en uppdaterad version så klart! Dansen var lite svårare än våran, men kul! Nollorna kommer säkert få det jättebra! Efter middag i tältet blev det lite dans och ståhej och efter både årets och förra årets nolledans dansats, var vi glada och nöjda och bestämde oss för att åka hem när allt var på topp! En bra start inför två veckors nollning!
Idag blir det faddermöte och sedan ska vi ha lite sykväll här hemma. Overallen måste ju bli snygg inför morgondagen! Namnet ska sys på benet bland annat. Jag har tänkt mig tjusigt kotyg! ;)

För övrigt så sitter/ligger jag på golvet i vårat vardagsrum och skriver det här. Det är nämligen så att bredbandsuttaget (eller vad det heter) sitter i vardagsrummet. Vi behöver ett hål i väggen till "datorrummet", men vi har ju ingen borr! Då får man sätta upp datorn på golvet i stället ! ;)


Isa

39721-40


Behövde bara lägga upp en liten bild på den underbart, söta lilla jämthundsvalpen Isa! Är pojkvännens pappas nya hund. Han har en Jämthund sen tidigare också, som är 4 år snart. Isa är bara 8 veckor!

Kontraster

Igår vaknade jag upp i en liten, liten by i Jämtland med ca 15 invånare.Igår kväll gick jag omkring i ett turistfyllt Stockholm med ljusskyltar och strömmande trafik.

Som ni kanske förstår är jag hemma från min Norrlandstripp. Det var härligt att komma upp till Jämtland och ta det lugnt ett tag. Mycket fiske blev det vill jag säga, men det finns i och för sig inte så mycket annat att göra där uppe! I fredags åkte vi upp till Lappland för att hämta B's pappas nya jämthundsvalp. Hur söta är inte valpar egentligen!? På vägen dit stannade vi och åt frukost och badade i en fors. Det var verkligen skönt! Ingen sumpig, neralgad insjö där inte. Fast några blåmärken fick jag ta med mig därifrån, då det var lätt att tappa fotfästet i strömmen så man åkte med en bit och slog i stenarna...

Så igår morse åkte jag hem och väl hemma var det en kväll på stan som väntade med lite Uppsalamänniskor från Stockholm. Efter lite fördricka begav vi oss till F12, där vi inte blev insläppta! Ett försökt till Kulturhusets terass, men det var slutsålt pga en konstert med Slagsmålsklubben. Konstaterande av hundrameterlånga köer på Debaser och Trädgården. Då blev det 7eleven och en resa hem. Jaja, så kan det gå! Snart ska jag möta syrran så ska vi sola och bada lite.

Ciao!