Händelserik vecka

Den här veckan har jag utnyttjat min ledighet till max!
Måndagen och tisdagen spenderades i Göteborg. I en väldigt varm bil åkte vi ner i måndags morse och väl framme i Götet checkade vi in på ett vandrarhem. På bussen direkt och in till Liseberg. Där åts det mat, spelades airhockey, men framför allt åktes det roliga attraktioner. Balder är helt klart min favorit! Fast att blöta ner sig i Kållerado och Flumeride är grejt det med!
På tisdagen gick vi på stan. Jag och B hittade lite saker till lägenheten på en kul butik som hette Bolagret. Synd att den bara finns där nere! Feskekôrka blev slutstationen med räkor och sallad! Yummie! Svettig (!) bilresa hem igen! Mycket glass åts de där dagarna vill jag lova!
I onsdags åkte jag och pojkvännen till Uppsala för att fixa i lägenheten. En dag spenderades på diverse affärer, bla IKEA. Bokhyllor, byrå, datorbord, lampor mm fick vi med oss hem och sen väntade flera timmar med rolig (?) IKEA-montering.
Hur som helst ser det någorlunda beboligt ut där borta nu i alla fall. Vi fick dit en besiktningsman och nya tapeter i vardagsrummet ska vi få och omålat i köket! Wee!
Kom hem från Uppsala imorse och imorrn kl. 07.00 går tåget upp till norrland. Vi ska nämligen besöka B's pappa uppe i Jämtland.

Så. Slutrapporterat för den här gången! För er som tycker det är tråkigt utan bilder kan jag upplysa er om att min kamera fortfarande är försvunnen... Vet inte om jag någonsin kommer att få se den igen.


Hur kan rätt bli så fel?

Nu är det flyttat! Tack till M och F som agerade starka flyttkarlar idag och hjälpte oss så snällt. Tack, tack! Det gick ganska bra tycker jag. Lite regn och några trappor för mycket att fajtas med, men nu är det gjort!

Mina refelektioner går över vårat så kallade vardagsrum. Min
soffa, mitt soffbord och min TV gjorde sig ganska bra i mitt lilla studentrum. Fast där var tapeterna blå och rumsbredden större. I det nya, betydligt smalare rummet med de gulmönstrade tapeterna gick det inte alls. Sofföverdraget är i stort behov av att bytas (även om vi får tapetsera om) och ett smalare soffbord skulle inte alls sitta fel. Ny TV + tv-bänk är förstås också något som står på önskelistan, men det känns på något sätt inte lika akut för mig. Prylar i all ära, men estetik gör mig gladare!
Jag har i alla fall beställt tygprover ifrån Bemz nu och soffbordet Plaine, ellipsform från Mio är riktigt snyggt (och inte så farligt för plånboken som annat från Mio kan vara ;).

Imorrn ska jag tjata lite på Studenstaden om nya tapeter i vardagsrummet, men nu ska jag sova!

Natti!

Ida med släp

Imorgon ska det flyttas, på riktigt! Det sista (och största) från våra studentrum ska ut och in i lägenheten. Ja, och för att flytta stora sängar och en soffa behövs ju ett släp, vilket jag aldrig hade kört förrut. Nu har jag! Jag fick lov att "övningsköra" lite med det ikväll för att päronen skulle låta mig åka iväg med det till Uppsala imorgon. Hur gick det? Låt mig säga så här, framåt är det inga som helst problem, men bakåt...är det svårare. Jag skötte mig väl hyffsat, men man blir ju lite förrvirrad ibland när man svänger bilen åt ena hållet, men släpen svänger åt andra. Ser mycket lättare ut när andra gör det! Övning ger färdighet heter det tydligen. Guess, that's my answer.

En dag i solen

Har spenderat några timmar i solen nere vid Väsjön nu med syrran och L. Först åkte vi till Fjäturen, men där gick blåsten rakt på det lilla berget. Inge vidare skönt faktiskt. Så vi bestämde oss för att prova Väsjön, där jag inte varit sen jag var liten, och där var det riktigt behagligt faktiskt! Många små söta grodungar hoppade omkring oss...

Sommarkvällen ska förbrukas inne på Gröna Lund. Mat, 5-kamp och några karuseller är det tänkt. Det är så himla mysigt där inne! Stockholm är vackert!

39721-39

Vad ska jag göra?

Nu har jag äntligen semester! Vädret är ju inte lika bra som förrut, när jag jobbade... Nästan alla andra jobbar om dagarna, så det är upp till mig själv och välja vad jag ska göra med tiden.
Men vad?
Jag har lust och gå ner till parken med en filt, en bok och lite jordgubbar och lägga mig där ett tag. Det enda är att det blåser ute och molnen skymmer himlen titt som tätt. Kanske ska prova i alla fall... Klockan är ju inte så mycket än!

Tack!

Tack alla ni som kom och gjorde vår fest i lördags möjlig! Utan er skulle det inte blivit så lyckat!



Lägenhetsyra

Var i Uppsala i måndags för att hämta nycklarna till vår nya lägenhet! Jag älskar uteplatsen! Vi har vinbärsbuske, jordgubbar, smultron, rabarber, gräslök, mynta, citronmeliss och persilja. Visst är det lite vildvuxet, men det går ju att ordna.
Inne i lägenheten är de förstås en del vi vill fixa, främst tapeter i några utav rummen, men vi hoppa att hyresvärden fixar något åt oss i alla fall.
Nästa vecka kan vi flytta dit på riktigt och börja inreda och allt sånt. Ska bli riktigt kul! När allt är klart blir det så klart inflyttningsfest! I början av september hoppas vi på.