Countdown

Undrar hur mycket försäljningen av oxfilé och hummer stiger under nyår? En hel massa är det i alla fall... Ja, jag har jobbat idag! Många nyårshandlare är ute och det märks på jobbet att det är inventering på måndag ( nyårsdan som vanligt! ). När jag hade ungefär en och en halvtimme kvar att jobba råkade jag slå i armbågen riktigt rejält i en pall. Aj, vad ont det gjorde! Blev alldeles yr och fick yrsel och kallsvettades. Det var bara att sätta sig ner och ta det lugnt ett tag, men efter att försökt att gå ut och jobba igen kom jag på att det nog var bättre att gå hem och vila armen så jag kan jobba imorrn också...
Nu har jag köpt mig en skidjacka också, eller B var faktiskt den som köpte den, men jag hade hängt undan den igår. Blev en svart Salomon tillslut.
Ikväll blir det nog lite
Buzz här hemma. Riktigt kul frågespel till Playstation. Jag har en revansh att ta!


Julklappar

Ja, ni kanske är lite nyfikna på vad jag egentligen fick i julklapp. Här är listan:

   - Pengar, som bidrag till skidjacka
   - Ett par Diesel-jeans
   - Böcker, bla Matilde av Denise Rudberg
   - Svart läderbälte
   - Brandsläckare
   - Quiltad väska från Wedins
   - Kofta från Åhléns
   - Berlock, Snö of Sweden
   - Glasunderlägg + tändstickor med Sthlms-motiv
   - Sjal
   - Presentkort, H&M
   - Plånbok
   - Matberedare och mixer (tillsammans med B)
   - och lite småsaker till!


Tur och retur Uppsala

Idag har jag varit i Uppsala. Blommorna var törstiga och fiskarna var hungriga. Så blev det en tur på stan också. Min lilla teori, om att alla studenter hade åkt hem och det därmed inte skulle vara fullt lika hysteriskt med folk i affärerna, stämde ganska bra. Skönt! Jag hittade tom något jag kan ha på mig på nyår. Woho! Inget jättefestligt, men ganska enkelt och snyggt. Typ. Jag och B var ute efter en varsin skidjacka också (jag fick ju "bidrag" det det i julklapp), men på den fronten gick det väl lite sämre. Vi åkte tom ut till boländerna och gick på några sportbutiker där, men icke. Jag ska kolla in en Helly Hansen-jacka jag såg på Stinsen istället, trots att det var herrmodell!
När vi ändå var ute i boländerna passade jag på att kolla in Djurfavoriten också. Hihi, jättesöta små ninisar hade de. Det blir nog en trots allt...;)

En annan dag

Så var julen nästan över och rean i full gång! Hur gick det då? Jo, jag är nöjd med julen, maten och klapparna! Hysterin för rean är jag däremot ganska oförstående emot. Jag gillar inte reor så mycket helt enkelt. För mycket folk och man hittar oftast ändå ingenting, och om man skulle göra det finns det ändå inte kvar i rätt storlek. Punkt.
Jag sitter och funderar över mina hamsterplaner. Eller som snarare nästan har övergått i kaninplaner. Jag är lite kluven, men en kanin vore mysigt. En liten unge som man kan fostra som man vill ha den... Lite mer personlig än en hamster. Förväntansfull? Ja!

Dan före dopparedan

Imorgon är det alltså julafton. Känns lite konstigt. Det är alldeles för varmt ute... Dagen blir i alla fall välfylld, som vanligt. Först den tradionsenliga julgröten med hästarna på morgon, lunch och Kalle Anka hos pappa och till sist går vi över till mormor och morfar för att tillbringa resten av kvällen där. Då kommer även älsklingen att sluta upp med oss också... Mina julaftonar är alltid välfyllda. Jag tror personligen att jag skulle bli alldeles rastlös om jag skulle vara på samma ställe hela dagen, det skulle bli lite långrandigt! Jag menar, jag är så himla van vid att inte vara det.

Idag vaknade jag ganska tidigt, trots en hastigt bestämd
utgång igår. Jag har stökat undan det sista inför morgondagen och jag hann tom titta in hos frisören. Verkligen välbehövligt! Ett barn brevid mig upptäckte man hade löss, eller åtminstone lusägg. Inte det mysigaste att vara med om när man sitter i frisörstolen. Man blir ganska nojjig liksom!

Mot Sherw...Sollentuna!

Strax beger vi oss "hem" till Sollentuna. Där ska nämligen jul och nyår firas! Tyvärr, verkar det som om man måste bege sig längre norrut om man vill ha någon snöchans överhuvudtaget...

Segisdag

Den här dagen har verkligen varit en segisdag. Mysbyxor hela dagen. Trots lite festande och sen sänggång, kunde jag inte somna om när jag vaknade vid kl. 9. Så jag for upp och började städa istället. Efter att städningen var klar bestämde vi oss för att tvätta, vilket tog ganska lång tid pga kö i tvättstugan och service av maskinerna. På eftermiddagen somnade vi i soffan för att sedan vakna upp för någon timme sen med konstateringen att vi inte har ätit något på hela dagen. Inge frukost, ingen lunch... Jag har fått i mig en tomat och några chokladbitar typ. Min mage tyckte inte om det, vilket medförde ett lätt illamående...Inge bra, men nu blir det raggmunkar så jag hoppas den blir glad igen!


Konstig notis

Igår när jag cyklade hem från skolan, noterade jag något som jag tyckte var lite "roligt". Mitt på cykelbanan som går längs järnvägen står en man med sin cykel, mitt i snöfallet, med en öl i handen och tittar på byggarbetsplatsen på andra sidan staketet. En pålmaskin är i full gång där, oerhört fascinerande! Vad är det med män och maskiner?

Tacos

tacosImorgon har jag som sagt min sista tenta, programmeringsteknik. En eftermiddagstenta, igen, men efter det ska det minsann firas! Vi har dragit ihop ett gäng på 15-16 pers som ska äta tacos här efter tentan och sen blir lite partaj! Här eller ute någonstans märks. Det "lilla" problemet vi stötte på var bara att vi inte har tillräckligt med stolar. Men med lite god fantasi går allt att lösa! Vi tänkte ta några hyllplan från en hylla i förrådet och sätta emellan två stolar så får man vips en sitttplats till, hehe. Det blir nog bra! ;)

Mixed

Imorrn är sista tentan! Det ska bli så skönt med ca 1 månads jullov. Just nu känner jag verkligen att jag behöver vila upp mig lite, är så himla trött och orkeslös just nu. Jag klarade ODE:n också, skönt. En till bra sak, det snöar ute! Alldeles vitt på marken, fast det lär väl inte hålla i sig till julafton. Julklapparna är i princip klara också, så då kunde jag unna mig själv en egen idag. En grå tunika/ klänning från Gina Tricot.

Julskinkeberg

Charken på julen. Ja, det är alltid lika spännade. Julskinka, prinskorv, köttbullar, lax, pressylta, lutfisk, julkorv, ål, köttfärs, pepparrot, revbenspjäll, julsylta, leverpastej, risgrynsgröt...You name it! Allt i kopiösa mängder. Galet.

I år var julklappen från jobbet en kasse julmat. Jag som hade väntat mig ännu en kniv till samligen. Well, mat är väl inte fy skam det heller.

Nu ska jag iväg till
Tesan och F snart. Julmys. Ikväll har jag inte lust att tänka på programmering.
system.out.println( "Blä");

9 dagar kvar...

...till julafton och det är plusgrader! Helt ofattbart egentligen! Jag hoppas på en vit jul, men det verkar inte så lovande. Jag hoppas också att det är snö i Åre när vi ska dit!

Idag har jag inte pluggat. Känns inte bra att plugga samma dag som tentan. Jag lånade istället bilen av syrran och åkte ut till boländerna. Kollade in
Djurfavoriten, de hade ganska bra "hamsterpaket". Efter jul ska jag skaffa mig en, det har jag bestämt! Det kommer bli en dvärghamster, de andra är för stora! Blev en sväng förbi IKEA och Elgiganten också.

Nu ska jag iväg till tentan snart. Wish me luck!


Målat

Igår och idag har målaren varit här så nu har vi äntligen fått vårat kök omålat. Vi velade med färgen in i det sista, men tillslut blev det färgen på bilden. Vi valde mellan den och en färg som var mer ljusblågrå. Utbudet var inte jättestort, så det blev lite svårt. Vi resonerade i alla fall så att den här färgen är mycket varmare och mer neutral än en blå färg. Jaja, det blev ganska bra i alla fall! Innan målaren kom passade vi på att prova att göra "en Ernst" på väggen. Vi målade ett ganska stort mönster med genomskinligt lack på ena väggen. Vi tog chansen att prova för att se hur det skulle bli, när vi ändå skulle få det ommålat. Det blev faktiskt snyggt, så nu ska vi göra det på riktigt också!


färg
Jag sökte på färgens namn, men på riktigt känns den inte lika mörk.

Laddar om

Jag klarade flerdimen! Gissa hur lycklig jag blev? Jag hade förberett mig mentalt på att få underkänt, så det kom verkligen som en chock. Sen klarade jag den precis på poängen också, ibland har man tur! Imorgon är det dags för nästa tenta, Ordinära Differentialekvationer. Jag hoppas tre dagars plugg räcker! Tentan är från kl. 15-20. Är inte det lite taskigt att lägga tentan så sent en fredagkväll?

Jag har syrran på besök också. Eller. Hon har redan sprungit iväg. Hon ska på julbord på Stockholms ikväll, så hon behövde någonstans att sova. Lite bra är det, för då kan jag åka hem med henne till Sollentuna imorrn!

Ingen bra dag

Tenta gick...mindre bra. Eller inte bra alls. Med största sannolikhet får jag skriva flerdim i påsk. Sk*t! Jag tyckte tentan var ganska svår. Inte alls som de "tidigare". De vi har övat på alltså. Det finns en yttepytte, minimal chans att jag får godkänt och då ska jag verkligen jubla. Men idag är jag arg och lite ledsen. Tröståt mig en Crispy Chicken på BK och köpte hem Ishavsröra och tunt tunnbrödsknäcke. Så har jag spenderat 997 kr på Apoteket idag också. Varför ska det vara så dyrt att vara sjuk? Jag har inte direkt valt att ha astma.

Helgen

Min helg har bestått av många timmar i stallet. Stalltjänst stod på listan nämligen. Här följer några bilder!

stallbaksida
Stallet sett från baksidan
paddock
Ridbanan och bakom den hagar. Fibban är en av hästarna som
syns på bilden.

lera
När kommer snön? Det var sjukt lerigt på sina ställen.

fibbanskog
Ridtur i skogen. Vi hittade tom gula kantareller idag!

Analys

Idag har jag pluggat Flerdimensionell Analys hela dagen. På måndag är det nämligen tenta! I helgen har jag stalltjänstgöring, men jag ska nog försöka hinna plugga lite i stallet med. Mycket integraler är det! På måndag kommer det se ut något i stil med det här. Det känns mycket bättre nu än bara för någon dag sen, känns som jag i alla fall vet vad Green's, Gauss' och Stokes' satser är nu och det är i alla fall en bra början. ;)

Nu blev det svårt

Vi ska få vårt kök ommålat. Det visste vi ju. Studentstaden sa till oss att detta skulle ske efter jul, vilket vi tyckte var ganska bra eftersom vi skulle slippa stöka med kökstömning mitt under tentaperioden. De sa också att det skulle förbi vitt, det fanns ingen alternativ. Idag kom däremot en lapp in genom brevinkastet. Ommålningen blir Lucia och vi får välja färg. De bifogade en liten broschyr med ett tjugotal färger. Svårt! Vilken färg ska vi välja? Av erfarenhet vet man ju att en färg på ett papper inte alls blir likandant på en vägg. Det är också svårt att bedöma hur mörk eller ljus färgen blir. Men vi måste satsa allt på ett kort, eftersom vi inte har möjlighet att få provmåla nånting innan... Det är bara att blunda och hoppas på det bästa. Det är också lite jobbigt att de kommer nästa vecka, att vända upp och ner på köket mitt i tentaperioden var väl inte riktigt det jag var sugen på. Tur att man kan fly till skolan och plugga i alla fall.

En ny sida med min mobil

mobilHihi! Jag har laddat ner Opera Mini till min mobil. En bra webbläsare för mobiltelefoner. Den är mycket bättre än tre's webbläsare som redan finns på mobilen. Nu kan jag surfa och läsa bloggar när jag vill. Är inte det bra!? Haha, jag är nog ganska nördig. Tack till Andreas, som hjälpte mig!









 


Green Fingers

När vi flyttade till Uppsala fick B med sig en halvdöd orkidé av sin mamma. Vi var inte så bra på att sköta våra blommor när vi bodde i korridoren. Jag trodde det var kört för orkidén, men den fick ändå följa med oss till lägenheten. Nu har vi fått den att trivas riktigt bra. Den har fått nya blad och en stjälk (eller vad det heter för orkidéer) har vuxit ut. Nu är den tom i det stadiet att man kan se att blommorna är på väg! Ska bli spännade att se vilken färg de ens får! Vi har ju faktiskt ingen aning!

orkide

Jag - en riktigt Nisse?

Jag känner just nu en liten saknad efter ett mysigt djur att ta hand om. Jag har ju mina fiskar, men de är inte så...personliga? Helst av allt skulle jag ju vilja ha en katt, men det är ju i princip uteslutet. Dels är vi borta hemifrån alldeles för ofta och dels känner jag alltför många kattallergiker. Så jag har funderat lite, en hamster vill jag ha! Jag hade en dvärghamster när jag var mindre ( den högra bilden ) som hette Mulle. De är väldigt små och söta. Nu kan jag inte bestämma mig vad jag helst skulle vilja ha, en dvärghamster eller en guldhamster ( den vänstra bilden ). Jag är rädd för att guldhamstrar kan bli så stora och tjocka, jag vill ha en söt en! Guldhamstrar finns däremot i ganska många olika färger och så. Dvärghamstern ser ut som på bilden alltid, fast kan ha lite olika nyanser.
Vad tycker ni?

guldhamsterdvärghamster

Hata Virus

Nu har jag gått och dragit på mig en dunderförkylning. Den kunde inte komma lägligare. Jag som inte ens minns när jag var förkyld senast, varför nu? Jag har tre tentor bara ett stenkast härifrån plus ett programmeringsprojekt. Jag har inte tid att vara sjuk och orkeslös! Igår och imorse var halsen värst, men nu är det bihålorna som verkar ha fått den värsta smällen. Gå och dö j-la virusar ( om man ens kan säga så om något som inte ens defineras som liv! )!!!

Jul på vattnet

I lördags hade jobbet sin årliga julfest. Denna gång på MS Vindhem. En båt alltså. Kanske inte det optimala stället för buffé, trångt och gungigt. Tur att man inte blir sjösjuk lätt! Dessutom hade Willys bara bokat halva båten, dvs hälften av passagerarna var "vanligt" folk. Stackarna, de hade säkert sett fram emot ett lugnt och härligt julbord i skärgården... Hur som helst, maten var god (men varför fanns det ingen julskinka??) och sällskapet kul. Pratade i och för sig mest med E, min gamle kompanjon, som jag inte får se så mycket av numera. Efter maten spelade ett halvtråkigt coverband och man blev nästan lite rastlös. Väl dockade blev det däremot lite bättre, strömmen kopplades om och DJ'n satte fart. Sweet! Fick skjuts hem vilket var hur skönt som helst, speciellt med tanke på att jag började jobba kl 8 dagen efter.

Något är konstigt för "gungkänslan" man kan få efter ha åkt båt kom inte förrän igår kväll och nu känner jag fortfarande av det lite.

Dagens Låt

Definitivt

Busungarna - Tomten jag vill ha en riktig jul

Nostalgi över den låten som heter duga! Pappa hade den på vinyl och den plockades alltid fram lagom till julafton. Julkänslan när den är på topp! ;)