Blixtar och dunder

image124

Så vaknade man av världens åskoväder inatt. Regnet fullkomligt öste ner och mellanrummen mellan blixtrarna var inte långa. I takt med att regnet tilltog började det låta obehagligt i huset. Jag vet inte vad det berodde på, det liksom mullrade och dundrade väldigt intensivt. Kanske blev huset en stor resonaslåda av allt regn som slog mot taket. Jag vet faktiskt inte, men lite obehagligt var det och svårt att somna om med högt, dovt ljud som störde... Nu regnar det i alla fall inte ute, men det ser i och för sig ut som om det skulle kunna börja när som helst. Om tre timmar börjar tentan, så nu ska jag nog gå igenom några grejer bara... Sen blir det nog lite middag på någon nation innan vi måste sätta igång med förberedelserna för vår proteinredovisning imorgon. Vi har liksom inte ens börjat... Men hur ska man hinna allt egentligen? Men, som sagt, imorrn är det över och det är lov!

Last one to go

Imorgon, IMORGON har jag min sista tenta för den här terminen. De andra två jag skrev den här tentaperioden har jag redan fått svar på. Jag klarade båda! 3:a på en och 4:a på den andra, grattis mig! ;) Tentan jag har imorgon är däremot den värsta av dem alla. Fast med lite tur och rätt uppgifter kanske det kan gå vägen....Hoppas, hoppas... Sen har vi vår proteinredovisning på torsdag också, sen är det SOMMARLOV. Om man får kalla det det numera när man har jobb och så. Det är ju tänkt att vi ska samlas alla X2:or och grilla och förfesta på torsdag, men vädret verkar inte tillåta det. Tråkigt! Vad ska man hitta på då då?

För övrigt vill jag erkänna att jag har ändrat min uppfattning om rabarber, lite. Det är faktiskt ganska gott att plocka en rabarber från uteplatsen och äta på. Härligt surt liksom.

Ojdå

Igår fick jag ett brev från blodcentralen med svar angåengde om jag får bli blodgivare. Men tydligen hade jag  för lågt ferritinvärde i blodet, alltså för lite järn. 3,4 stod det att jag hade och tydligen ska kvinnor ha mellan 10 och 90. 3,4 känns väldigt lågt tycker jag, inte för jag kan så mycket om sånt men ändå... De rekommenderade mig i alla fall att börja äta järntabletter och boka en tid hos vårdcentralen. Det senare har jag inte tid med just nu, det får bli när jag är klar med allt plugg. Jag åkte i alla fall ner till Apoteket och skaffade en burk tabletter. Jag har haft lågt järnvärde förrut och fick äta järntabletter. Den gången mådde jag illa till och från pga av dem. Jag hoppas inte det ger samma biverkning den här gången. Jag tror nämligen att man måste äta dem ganska länge innan värdet blir bra.

För övrigt är det ju underbart väder ute idag, men jag har fått sitta på skolan hela dagen och försökt bli vän med termodynamiken. Usch, den här tentan kommer verkligen inte bli skoj. H som pluggar på KTH sa att 10% klarade motsvarande tenta hos dem... Hoppas verkligen på bättre statistik på vår tenta!


Wasn't it lovely!?

Var det inte en helt underbar dag igår? Förrutom att jag skrev tenta då... Som förövrigt inte gick super, men som jag borde klara pga att jag hade ganska mycket bonuspoäng med mig. Hur som helst var det ju riktig sommardag igår. Efter tentan lagade vi lunch och satt ute på uteplatsen och åt med K och A. Våra höga pluggambitoner blev det inte jätte mycket av... Vi satt och njöt av solen istället. Grabbarna åkte till och med och köpte glass åt oss! Så skulle det ju bakas till föreläsningen imorrn. Vi har alltid fikastund på våra makroföreläsningar, superbra! Gratis kaffe och någon som bakar till varje gång. Massor utav muffins blev det i alla fall. Så råkade vi fastna vid TV'n och mastermind och så kom Y och då råkade det bli tre avsnitt OC också. Och kladdkaka till middag. Haha. Oj vilken superdag det blev!

Take me away

39721-123En och en halv vecka kvar i skolan bara. Ändå känns det som om det vore evigheter dit. Två tentor och två redovisningsgrejer tills det är över. Jag vill bra sätta mig på ett flygplan och ta mig några breddgrader söderut. Anything for sol, slappa dagar och god mat. Just nu hoppas jag bara att jag kan hålla ut de här dagarna som är kvar och att motivationen inte försvinner helt. Den är verkligen på väg att sina ut helt nämligen... Ge mig sommar, sommar, sommar!!!


Egypten 2005

Att inte ta någonting för givet

Idag satt jag i min kassa på jobbet och allt var som vanligt. HejblipblipblipVardetbrasåosv. Så kom en ung tjej och handlade av mig med sin tillsynes mamma och morföräldrar. Tjejen var blind, men det var inte det som fick mig att reagera mest. Tjejen gick nämligen i min klass på lågstadiet. Då var hon ju som vilken liten annan tjej som helst. Nu synskadad. Det fick mig att reflektera över att man inte ska ta någonting för givet. Om tio år kanske jag är blind liksom. Det känns konstigt. Det är faktiskt så himla mycket man tar för givet...

På't igen

Imorrn är det tenta. Jag har nog inte riktigt fattat att jag är inne i en tentaperiod igen. Jag borde känna mig mer stressad och har mer ångest. Men lugn, det kommer nog det med. Hah! En vanlig morgontenta brukar börja kl. 9. Så har det ju alltid varit. Helt plötsligt verkar det som om de (tentavakterna?) har ändrat systemet och tidigarelagt allt en timme. Suck! Att börja skriva en tenta klockan åtta på morgonen är inte kul. Jag kommer var död. Och tänk om man försover sig? Helt obra är det i alla fall. Och dumt.

Nightie nightie

Freitag

Alla träd är så fina nu! Utsikten från fönstret här vid datorn bjuder på två fruktträd med ceriserosa blommor. Men det var ju inte det jag ville ha sagt. Jag ville gotta mig lite i att det faktiskt är fredag idag och att man då har rätt till att äta god mat och gotta sig lite i soffan. För i övrig kommer det bli mest plugg i helgen. Första tentan på onsdag. En inflyttningsfödelsedagsfest ska jag nog klämma in också. Typ 20 meter hemifrån också, om man går uteplatsvägen i alla fall. Verkligen krypavstånd hem, haha!

Igår var jag över hos N och S som hade L på besök. Blev tacos, spel, glass +jordgubbar och så schlagersemin så klart. Jag gillade
Ungerns bidrag bäst. Hon kom ju vidare också! Annars vore det ju kul om Israel hade kommit vidare. Push the button! Haha.

Det är ju värsta schlagern

Jag har roat mig med att lyssna igenom lite bidrag till årets melodifestival. Semifinalen går ju ikväll. Inte missa! Ballader och rock, gärna i kombination verkar det finnas en del av i alla fall. Som vanligt finns det ju en hel del konstigt och hemskt också. Jag gillade Tysklands bidrag!

Heja Ark!

Istället för ljud

Ikväll är jag lite nostalgisk. Lite Kent-nostalgisk. Musik väcker liksom känslor. Och minnen. Just nu Istället för ljud som påminner mig om S. Jag minns att vi lyssnade på Verkligen på bildlektionerna i ettan på gymnasiet. Och lite minnen väcks till liv. Var det inte på bildlektionerna jag lärde känna B ordentligt? Allt är konstigt.

Okej då...

... så dramatiskt som jag trodde det skulle se ut var det inte. Här (bläddra i menyn och välj "Alla forsrännare") kan ni hitta en flimsnutt med alla flottar från forsränningen. Första fallet.

UPDATE: Om ni undrar var vi flotte nr 43. Så någonstans i mitten av filmen hittar ni oss. Numrena står förövrigt på flottarna...

Bloood

image122Idag cyklade jag, B och K till Akademiska efter skolan. Till blodcentralen närmare bestämt. Vi fyllde i massa papper, fick prata med en läkare som tog blodtryck och sög ut sex provrör blod ifrån oss. Each. Tanken är alltså att vi ska bli blodgivare, dvs om vi inte har HIV, hepatit, syfilis och allt annat otäckt som inte är så bra att man har. Efteråt fick man fika. Kaffe och en ost- och skinkmacka för min del. Om ca en månad få man veta om man duger eller inte. Ja, det var dagens goda gärning. Och. Det var inte ens läskigt.



Förresten.

Jag borde verkligen ändra färgerna här i bloggen. Jag har märkt att de typ inte syns. Alls. På sådana där nya, moderna plattskärmar. Så det så. Men ni ska bara veta att på min väldigt fina, überstora Nokiaskärm är min blogg himmelsk. Nästan.

Nightie. Igen.

Murphy + Ida = Sant

Tyck lite synd om mig idag. Murphys lag har verkligen dominerat min dag. Så nu sitter jag här när pojkvännen och vännerna är på bio bara för att jag inte hann med det där skittåget. Förpassad till att laga matlåda är jag också. Köket ser ut som skit. B har varit duktig med det i helgen ser ni. Men vet ni. Jag är inte bitter. Det är bara Murphy. Han var nog en hygglig kille trots allt.

Nightie.

Och så var det.

image121

Fallet var oundvikligt. Jag i vit hjälm. Korven, jag och K i Fyrisåns bruna vatten.

Yatta!

Frukost och ett avsnitt Heroes jag somnade ifrån igår. Det är min plan när de i skolan sitter och skriver termodynamikdugga. Life's sweet.

Jag försökte i alla fall

Igår fick jag punka. Ida hatar punka på sin cykel. Hur som helst skulle jag för första gången fixa det själv. B tyckte väl det var på tiden att jag lärde mig... Det gick ganska bra. Tills jag hade fått på allt igen och skulle pumpa upp däcket....Psssssssss!!! Det läckte, och det var inte lite. Man hörde liksom hur det bara strömmade ut luft. Då gick jag. Troligen har jag lyckats ha hål på slangen när jag skulle få på däcket på hjulet igen. Well, det är inte lätt. Nu får B göra det där i alla fall.
Helt jämställt kommer det ju faktiskt aldrig bli mellan män och kvinnor. Vissa saker går bara inte att göra som man respektive kvinna. Så är det.

Why!?

I'm going mad. Hjälper solarium mot vintereksem? Jag måste prova... Det här funkar inte längre! Stora sår river jag upp och jag kan inte hjälpa det... Skicka mig på en utlandssemster annars, jag protesterar inte! Jag har haft dessa i månader... Vill inte mer!

Korven och vi

Ränningen. Hur sjukt kul som helst! Vår flotte gick sönder i första fallet och jag, K och korven föll över bord. Förvånansvärt nog var det inte alls kallt i vattnet, men det var våtdräktens förtjänst i och för sig. I andra fallet välte flotten uppochner och då var ju alla i vattnet. Lite läskigt var att jag hamnade under flotten som tröck ner mig i vattnet, men jag var nog bara under vattnet ett par sekunder innan jag kom upp igen. Fajtandet mellan flottarna var ju en stor del av det hela med. Bland annat så tog en annan flotte vår korv efter vi blev av med den i första fallet. Självklart var vi tvugna att ta tillbaka den. Och vi lyckades.
Det här ska jag definitivt göra om!