Druknar i statistiken

Så är tentaperioden i full fart. Just nu kravlar jag mig fram bland sannolikheter och statistiska beräkningar. Försöker hålla huvudet över alla binomial-,poisson och normalfördelningar samtidigt som jag försöker få bukt med regressionsanalyserna och konfidensintervallen som försöker bita mig i tårna. Än är jag inte under ytan. Jag andas fortfarande.

Later.

Ge mig vår!

Ge mig vår och ta bort all snö, så jag kan ägna tankarna åt mer ytliga saker som dessa skor... Jag är trött på snön och vintern!
vårskor

Guldballerinor från H&M, båda svarta från ASOS och de grå (mina favvisar) från LaRedoute!

Temlor!

Såklart har vi, som nästan alla andra idag, bakat semlor. A, K och N var här och vi slängde ihop en deg dom vi jäsa medans vi åt middag. Mmm, semlorna blev underbara! Vi gjorde dem inte så stora. Alltid orkar man ändå inte en sån där bamsesemla som man köper... Dessutom får man välja själv hur mycket grädde och mandelmassa man vill ha! Fast jag åt två i alla fall! Nu blir det OC. Ciao!

Beslutsångest

Vårjacka. Evigt problem.
Jag hade kollat in två varianter av detta på H&M, men jag kunde inte bestämma mig vilket jag ville ha. Två ganska olika modeller var det också. Nu beställde jag båda, i två olika färger. De var ju inte jättedyra, så jag kanske behåller båda! Det var lite lång leveranstid däremot, en i mars och en i april. Jaja, kanske är det vinter hela mars också. Vem vet. Blev ett par guldballerinor av bara farten också. Jag har ett par liknade svarta från LaRedoute jag beställde förra våren som jag använde jättemycket, så de här kanske blir ett bra komplement! Haha, varför måste man alltid skiva av sig om sina beslutsångestköp osv? Ni som tröttar på sånt här får stå ut, ibland måste tjejer få skriva av sig lite! ;)

I made it!

B åkte till Sollentuna igår för att se sin brors konsert i kyrkan. Det var tänkt att han skulle komma hem igen, men han bestämde sig för att stanna kvar eftersom vi hade lite sovmorgon idag. Det innebar att jag skulle få sova själv i lägenheten för första gången. Iiisch, jag tycker det är lite läskigt att sova ensam. Inte det att jag inte klarar att sova utan någon i samma säng, utan att jag vill ha någon i närheten... Jag brukar ofta skrämma upp mig själv, ligga spänd och lyssna efter konstiga ljud. Paranoid som jag var gick jag runt och släckte lampor för att ingen som jag inte såg skulle kunna se in osv. Det gick i alla fall ganska bra. Jag körde taktiken att läsa mig till sömns. Det funkar alltid! Sov däremot lite dåligt, drömde mycket och vaknade ett par gånger. Vad det berodde på vet jag inte. Ja, jag är lite stolt över mig själv i alla fall!

Ja, ni får kalla mig tönt!

Tristesslista

Jag bjuder på en liten lista i brist på annat...

Höger- eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: Lite rastlös, men det kanske inte är ett humör...
Favoritgodis: Choklad
Är det nåt du absolut inte äter: Finns saker jag inte gillar, men något jag absolut inte skulle äta vet jag inte... Typ ostron i så fall. 
Kläder just nu: Jeans och Uppsala-collage.
Musik just nu: Nada
Vad sa du senast: Nått till Pricken...kanske "Hej ninen!" =P
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Oj, det skulle vara häftigt att se hur dinosaurerna hade det! 
Sommarplaner: Jobb?
Fisk eller badkruka: Fisk, fast kanske lite mindre på senare år...
Längd och vikt:  1,68, pass
Favoritväder: Sol!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Usch vad tråkig fråga...
Spelar du nåt instrument:  Nej. Spelade klarinett en gång i tiden...
Morgon- eller nattmänniska: Ingetdera egentligen, fast nog mer natt.
Sparare eller slösare: Något mittemellan
Vem är viktigast för dig: Min familj och B
Bästa film: Forrest Gump
Tror på liv på andra planeter: Jag skulle vilja tror det i alla fall! 
Kommer du ihåg din första kärlek:
Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej...
Har du några homosexuella vänner: Mmm
Tror du på mirakel: Nej, egentligen inte
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ibland, ibland inte
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, vad är det för fråga?
Hur många barn har du, vill du ha: Två
Bio eller promenad: Bio och promenad.
Är du kittlig: Usch ja!
Snarkar du? Inte vad jag vet
Stjärntecken? Stenbock
Rädd för insekter? Långt ifrån alla, men jag hatar getingar!
Äckligaste insekten: Geting då...
Största svaghet: lättstressad
Det här är jag bra på: Vet inte...
Bästa bok? Många
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? telepatiförflyttning?
Vad vill du jobba som? Om jag visste! Produktutvecklare på läkemedelsföretag/bioteknikföretag eller nått...
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Once did... det står ett tiotal i bokhyllan.
Har du någon flickvän/pojkvän? Jepps
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Inte pierca, tatuering möjligtvis. Skuldran eller ankeln.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Sällan jättestökigt, sällan jättestädat
Gungar du på stolen? Ne...
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Skulle va häftigt, men jag tror inte jag skulle våga...
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster då jag använder kniven, annars höger
Hur är din drömtjej/kille?  Som min!
Hur många syskon har du? en syster
Vad är du mest rädd för? Att något hemskt ska hända någon jag tycker mycket om
Är du rädd för blod? Inte direkt
Saltar du på maten? Inte i efterhand så ofta, bara pommes
Gillar du att sjunga? Mja, men det låter ju inte vackert...
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Natur med inriktning genteknik, för det intresserade mig.
Anser du att du är stark? Hyffsat
Brukar du sola? På sommaren vid tillfälle och utomlands
Vad gör du om du får hicka? Försöker svälja och sånt trams som ändå aldrig funkar.
Röker du? Aldrig provat
Snusar du? Nej, usch
Kaffe, te eller inget? Om något, kaffe
Har du en besatthet? Ne, det tror jag inte...

Idolerna till Sthlm

schlagerEftersom gårdagen var en riktig soffliggardag, så stod självklart melodifestivalen på tablån ala Ida. Säga vad man vill om Idol, men deltagarna därifrån kan faktiskt sjunga (till skillnad från andra). Dessutom tycker jag att låtarna var ganska bra, för att vara schlager i alla fall. Fredrik Kempe håller ju alltid en hög nivå! Frågan jag ställde mig själv var hur tjejerna i Missmatch hamnade på scenen. Pojkvännen vred sig av förtvivlan i soffan när han hörde tjejerna sjunga... Lite konstigt tyckte jag det var att Magnus Carlsson inte ens kom till andra chansen, men så kan det gå! Jag håller fortfarande på The Ark i finalen!

Riktig söndag

Jag kommer ihåg många söndagar, som de dagar då pappa satt framför TV'n och tittade på skidor på TV. Eller kanske någon annan "förmiddagssport", men skidor är det som etsats sig fast i minnet bäst. Jag har precis följt första omgången i lagtävligen själv nu. Sverige kanske inte ligger bäst till, men i salomen tror jag vi har bra förrutsättningar! I alla fall om killarna inte gör som de gjorde i den individuella salomen... Idag är det riktig söndagsnostalgi som gäller!


Finbesök

Igår fick vi finbesök hemifrån Sollentuna i form av Tesan och F. Vi gjorde oss en mumsmumsig middag och jag och B fick tom lite paket, lite sena födelsedagspresenter! Bla fick vi ett Twisterspel, som vi tyvärr aldrig hann testa! Men det får väl bli snart ändå? ;) Efter en stund i soffan och lite maskande begav vi oss in till stan för att gå till någon nation. Värmlands klubb hade vi tänkt, men kön var oändlig, så vi gick och satte oss på Orvars istället. Blev även en öl på Djäknen innan klockan var ett och vi traskade hem. Riktigt roligt med besök var det!

Idag är det slappisdag! Jag har inte haft en ledig helg på evigheter nu!

Min mor

Min mamma var ju inte så lite lustig imorse.

Mitt i morgonstressen, jag höll på ge mig iväg ut genom ytterdörren och var redan sen, så ringer det på mobilen. Klockan var alltså strax före åtta och det var min käre mamma som ringde.

- Du jag har funderat på en sak. Kan inte vi byta kameror när vi åker till Thailand?
- Ja, visst. (låter stressad). Kan vi ta det senare, jag har inte tid att diskutera det nu.

Observera att min mamma åker till Thailand i mitten av mars. Varför ringer hon om en sån sak så tidigt på morgonen då hon vet att jag är på väg till skolan eller annars ligger och sover. Hon är lute lustig ibland min mamma.

Valentine och kaninshopping

Så var det Alla Hjärtans dag igår. Jag tycker kanske inte att det är superviktigt att fira den, men vi tog tillfället i akt att köpa hem lite godare mat och en flaska vin. Riktigt mumsiga cannelonis med lax- och räkfyllning blev det. Lite lyx mitt på en vardag!

Idag slutade vi tidigt så vi tog chansen att åka ut till boländerna och uträtta ett par ärenden. En klosax mm skulle införskaffas hos Djurfavoriten och kompostgaller på Biltema. Storshopping till kaninen alltså. Inte nog med det fick han en matta på Ikea också och ett litet hyllplan som han ska ha i buren. Till oss blev det galgar, en tesil och ett varsitt glas dricka...

Ikväll är det Antikrundan på tv! ;)

Skutt, skutt!

Hihi, vår kanin är rolig! Busar runt som en lite vilde i köket just nu! Skuttar fram och tillbaka med inslag av krumeluriga hopp rakt upp i luften. Jag har gjort honom en tunnel av en kartong och den älskar han att skutta fram och tillbaka i. Han har hittills var lite för feg för att gå utanför hans handduk och ena köksmattan i köket. Men nu hoppar han emellan dem och tar tom en liten promenad ut på golvet. Nyfiken i en strut, det är han det!

Finfint!

I vår nalkas det födelsedagscocktailfest och då måste man ju hitta någon fin klänning att bära! Den här från Asos var verkligen söt! En stark kandidat. Champagne eller midnattsblå? Gillar den blå, men den andra är mer vårig! ;)

This is me now!

idahår

Så var det gjort! Så här kort hår har jag inte haft sen...jag vet inte! Men jag är helnöjd! Blev ingen lugg som ni märker, men jag och frisören kom överens om att det nog skulle bli snyggare utan.

Stockholmstad

Idag var första gången på länge jag var på stan i Stockholm. Det blir aldrig av när jag bor här i Uppsala. Jag besökte min läkare på St Görans sjukhus idag. Rutinkontroll för astman. Efter två doser bricanyl jag fick där blev jag lagom darrig. Konstig bieffekt det där... Hur som helst efter läkarbesöket bestämde jag mig för att gå en dunda i city innan jag åkte Uppsala. Det blev bara Drottninggatan, Sergelgatan, mer orkade jag inte med en ryggsäck full med packning. Lite shopping blev det i alla fall. Ett par skor, eller ska man säga pumps, från Din Sko och lite strumpor och underkläder.
För övrigt är jag helt inne i min
bok jag läser just nu. Så spännande, och intressant! Jag tycker mer om den här än Da Vinci-koden. Kanske intresserar ämnena i boken mig mer som naturvetare.


My Girl

fibbis

Jag kom på att jag aldrig har lagt ut en ordentlig bild på Fibban på bloggen. Here it comes! Jag har ju tyvärr beslutat mig för att jag måste sälja, men det blir nog till det bästa. För mig kommer hon alltid vara världens bästa i alla fall!

I wanna!

Blev ännu mer sugen nu, när andra har vågat göra en stor förändring. Och med superlyckat resultat!

Paket

På väg hem från labbet pep mobilen och sa att jag hade ett paket från H&M att hämta ut. Några saker väntar jag fortfarande på, men det här fick jag idag!
hmhmhalsbandmm

Jag gillar verkligen halsbandet och örhängena med löven!