Böcker, film & speedshopping

Imorse började jag kl.8 för första gången på länge. Gosh, va segt det var att komma upp ur sängen, speciellt när man känner sig lite halvkrasslig också. Men upp kom vi och i tid var vi. Bra! Kurslitteraturinköp efter skolan, men det blev inte ett sånt hisnande belopp som det brukar kunna bli. 200:- rabatt hade vi samlat på oss plus att vi bara köpte en av tre böcker. De andra får vänta. Jag (vi) har nämligen haft en tendens att knappt öppna vissa böcker vi har köpt. Slank in en kortis på Gina Tricot och fick med mig en grön tunika/klänning med sidenband i midjan och ett par svarta tajts ( visst får man stava så?). Provade inte ens, så det var en riktigt speedshopping. Det är faktiskt mycket skönare att prova hemma i lugn och ro, och är man inte nöjd är det inte värre än att lämna tillbaka! Här i Uppsala är tom det smidigt! However, A och K kom förbi senare och vi kollade igenom lite inför labben imorrn (tråk!) och sedan tittade vi på Over the Hegde. Jag har sett den innan, men den är värd att se fler gånger! Imorgon är det sovmorgon igen, så jag är glad. Lunchföredrag med Biotage och labb står på schemat imorrn!

My Boys

björnpricken
prickensoffa

Buäh

Efter att ha nyss hela gårdagen igenom bröt förkylningen ut. Inge kul, jag vill inte vara sjuk. Jag stannade i alla fall hemma från skolan idag. Vi hade bara en lektion, så jättemycket har jag inte missat. B stannade också hemma eftersom han har fått världens nackspärr, stackarn. Så snörvliga jag har fått massera, smörja med antiinflammatiorisk salva och värma vetekudde. Lägenheten ser inte kul ut heller. B fyllde ju år igår och det firades såklart med tårtkalas. Det var trevligt, men tyvärr så måste det ju städas och diskas efter sådana tillställningar också. Vilket två halvinvalider har lyckats sisådär med. Tandvärk har jag fått också, där de lagade min tand för ett år sen. Var skeptisk redan då, för det kändes inge bra alls efteråt. Aldrig mer Folktandvården! Jag har fått numret till en tandläkare här i Uppsala istället.

Nä, nu ska jag inte vara så klagig längre! So long!

Bort med det!

Jag har på senaste tiden fått sådan lust att klippa av mig håret. Lite kortare än axellångt, lite uppklippt, kort snedlugg. Det växer ju liksom ut igen, så så stor förlust kan det ju inte bli? ;) Dessutom är jag så himla trött på mitt hår just nu. Det vill aldrig vara som jag vill ha det. Kanske ska jag beställa en tid...


Se så det kan gå...

...när musen får gå lös på H&M-sajten. Blev en liten beställning. Med lite smått och gott. Jag tyckte väl jag kunde unna mig det efter en stresshelg på jobbet!

Special K

Idag kom min andra Buzzador-kampanj. En som passar mig lite bättre i smaken den här gången i alla fall, Kellogg's Special K Active. 98% fullkorn och allt. Fullkorn är har verkligen blivit en hype de senaste året. Allt, allt, allt ska vara fullkorn. Nästan hysteriskt, men i och för sig en bra hysteria. Den andra grejen är väl att allt ska ha så lite socker i sig som möjligt också. Frågan är bara hur mycket nyttigare sötningsmedel är egentligen...
specialk

Mysblogg

Endast en lektion idag, skönt! Den var däremot inte superkul, matlab-programmering, typ. Sen blev det i alla fall lunch på stan. Max! B fick lov att åka hem sen (vilket han nog gjorde med glädje), för jag behövde leta present åt honom. Han fyller ju år på måndag. Jag hittade en tröja till mig själv också, men lite får man väl unna sig?
Sitter med lilla ninen i knät och bloggar. Det är vad jag kallar mysblogg. ;)

Still a Virgin


asosklänningTänkte försöka mig på att ta min Asos-oskuld. Hittade den här klänningen bland annat och den är ju himla söt! Fegis-Ida tycker att det är lite läskigt bara för att det är från utlandet. Men alla andra beställer ju därifrån hela tiden, så det ska väl gå bra. Eller vad säger er erfarenhet? Och är hur är storlekarna?






















My New Love

pricken
Här är min (vår) nya kärlek! Namn? Vi har inte bestämt det än, men syrran kallar honom Pricken. Och Nej, han har inte en endaste prick, men det är just det som är min syrras humor. Han kommer väl få heta det tillslut...

Åre

meåre

abvy

Från bussen

Sitter på bussen hem från Åre nu. Nästan hela bussen sover. Vi blev ca 1,5 h försenade och så har det blivit ett snabbt stopp i Bräcke, där vi hämtade upp lite folk från en annan buss som gått sönder. Grabben tvärs över gången verkar av hårdrockstypen, men hörlurarna avslöjar honom med Robbie Williams! Nu måste jag sluta innan jag blir åksjuk! Rapport senare!

SkiWeek Åre 2007


åreNu drar vi snart till Åre! Det kommer krylla av studenter där uppe under de här dagarna. Kul kommer det nog bli! Vi kommer åka buss hela natten och skidor hela dagen. Incheckningen sker nämligen inte förrän på eftermiddagen. Det kommer nog bli lite tufft, men man ska se det positivt. Första kvällen är det middag på Dippan också. Full fart!









Musikkris

Det är svårt att endast välja ut 512 MB musik. Jag har ännu inte skaffat mig en egen iPod eller likande, så nu lånade jag mammas mp3-spelare att ta med upp till Åre. Den är bara på 512 MB... Lite jobbigt, men nu har jag sorterat... Blev tre hela album och en mapp med bara massa blandat musik. Det får duga helt enkelt!

Maybe it's just me

Angående en viss Linda Sundblad. Hennes låt "Oh Father" kan väl knappast har gått någon förbi vid det här laget. När jag först hörde den tyckte jag hon lät som en Robyn-imitation. Efter det började jag irritera mig på att hon efter nästan varje fras hon sjunger i låten lägger hon till ett "uh", typ. Tex  "When I woke up this mornin'uh" (eller hur den går). Sånt kan verkligen fästa sig i hjärnan på mig så går jag och irriterar mig på det varje gång jag hör låten att jag tillslut inte står ut med att höra den längre... Sen att låten handlar om onani gör väl inte saken bättre.

Personligen gillade jag henne mycket bättre som medlem i
Lambretta.

Musikzapp

Jag har under kvällen zappat emellan Fredspriskonsterten och en repris av Rockbjörnen. Fredspriskonserten bjöd på en väldigt brett spektra av artister och musikstilar, alltifrån R'n'B till opera. Rockbjörnen bjöd som vanligt på en hel drös svenska artister. En del bra och en del som jag inte alls står ut med. Så är det med det. Filip och Fredrik agerade programvärdar för Rockbjörnen och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det mesta kändes ganska kaotiskt, inkorrekt och barnsligt samtidigt som man ibland inte kan tycka annat än att de är ett par vädligt roliga och rappa killar. Det klyver mig. Aningen.

Take Off

stadsmiljö

Nu beger vi oss ut på stan ett tag! Vi blev väckta ca 7.30 imorse, då O kom med mina grejor från Sollentuna. När vi ändå var tidigt uppe gick vi till tvättstugan. Bra att vara där tidigt, så folktomt... Snöat har det visst gjort lite inatt också... Off we go. Ciao.

Back

Nu är vi tillbaka i Uppsala. Det känns riktigt skönt faktiskt. Sitt eget utan några andra man måste ta hänsyn till. Bad thing är dock att kylskåpet var helt tomt, eller åtminstone blev det efter vi rensat ut alla förpackningar med utgångna datum... Vi invigde i alla fall vår nya matberedare och lagade falafel till middag. Blev okej, men inget kan väl slå en Malmöfalafel?

Min dag idag

presenter

Så kom dagen Ida fyllde 22. Dagen har varit bra med en stallvisit, tårtbakande mm och förberedeler inför kvällen. Den blev för övrigt trevlig med föräldrar, morföräldrar, kusiner mf. Presenterar en bild ovan med mina presenter. En av dem kunde jag dock inte ta kort på. Varför? För att jag tog kortet med
den! Fick en Panasonic FX01. Det var den presenten jag visste att jag skulle få...hihi. De andra är:

- Underställströja, Helly Hansen
- Läppglans, Lancôme
- Rosa mössa
- Matchande rosa skidsockor till mössan
- Handgjort (av B's farmor) armband av tenn och skinn
- Pocketbok, Änglar & Demoner
- Vit "mössa"
- Duk från Hemtex + servetter
- "Miniorkidé", inte på bild

Frustration

Just nu sitter jag med slingningsmedel i håret och en uns huvudvärk. Jag har precis pratat med B och hans tåg är minst 40 min försenat. Jippi! Då kunde jag ju kollat på första delen av Tsunamnin: efter vågen redan nu istället för att spela in den. Aja... Nu har vi äntligen fått slutinfon om Åreresan också. Jag är inte helt nöjd. En del av informationen känns lite luddig och vissa saker saknar jag helt. Jag blir lite stressad av sånt, antagligen för att jag har alldeles för stort kontrollbehov. Kanske är detta bra träning?

Oops, nu måste jag in i duschen innan jag ser ut som en morot i skallen!

Inte mycket

Idag har jag inte fått mycket uträttat... Skrivit en inköpslista ungefär. Det är såklart meningen att jag ska ta med mig den ner till Ica och handla vad som står på den också. Det kommer. Jag har lekt lite med min födelsedagspresent också, fast jag inte har fått den än. Jaja, imorgon är den inslagen och när jag väl har öppnat den så är den min på riktigt. Well, allt ska väl inte vara spännande? Jag måste prova pjäxor och ställa in skidor idag också. På lördag åker vi ju nämligen till Åre! Det ska bli hur kul som helst. Jag hoppas på bra och mycket snö bara.
Ikväll hämtar jag B. Han är på väg hem från Jämtland nu. Han har redan tagit bussen från Strömsund till Östersund, så han går väl på stan där nu i väntan på att tåget ska går kl 17.

Ica var det ja....

Härlig ledighet

Tänk att jag har två hela veckor kvar på mitt sk jullov. Hur skönt som helst. Tanken med det här lovet var att jag skulle få tid att vila upp mig lite, men ändå har jag känner jag mig fortfarande trött. I början av lovet tror jag det berodde på att jag sov för länge och blev seg av det. Nu har jag ändrat taktik och försöker ställa klockan så att jag sover ca 8 timmar istället. Hoppas det har någon verkan!
På tisdagkväll ska jag hämta BCentralen, då har han varit borta en vecka. Det ska bli skönt att få hem honom igen!


Blomman!

Min orkidé har slagit ut nu! Titta va fin den är!

orkide2

orkide1

Passar på att länka till min medryttares
hemsida också. Noe är hennes jättesöta varumärke!

Lista

Den här "listan" har jag stött på på bloggar förr, men nu dök den upp igen och jag tänkte själv anta utmaningen. Idéen är att man ska svara på frågorna med hjälp av låtar av en speciell artist/grupp.

Jag väljer: Caesar's Palace ( mina forna favoriter!)

Are you male or female: Subhuman Girl
Describe yourself: Anything you want
How do some people feel about you: She's a planet
How do you feel about yourself: Oh Yeah 
Describe your ex-boyfriend: From the Bughouse
Describe where you want to be: One good night
Describe what you want to be: Candy Kane
Describe what you want: Let my freak flag fly
Describe how you live: Spill your guts
Describe how you love: Cherry kicks
Share a few words of wisdom: Jerk it out

Ja, se vad man kan hitta...

...när man "googlar" lite. Den här artikeln handlar om B's pappa. Han bor uppe i Jämtland numera och historien i fråga har jag ju såklart hört förrut. Det jag inte visste var att den fanns med som en notis i länstidningen! B är ju uppe hos sin pappa nu och har förmodligen gått (eller åkt) den där vägen både en och två gånger redan... Jisses, undrar hur man skulle reagera om man mötte på en björn mitt i skogen!?

Chipspåsen & Jag

hippLatiskväll ikväll blev det med chips, cola och dipp. Ibland får man. Jag tittade på Hipp hipp hora. Jag har inte sett den förrut, men den var faktiskt bättre än mina föraningar! Slog över till Tusenbröder sedan, men var lite jobbigt att komma in i handlingen... Så nu sitter man här med svullen chipsmage och bloggar i mörkret, men vad gör väl det? ;)








Luftigt

Mamma fick iväg mig på en promenad idag. Vi gick förbi Stinsen på vägen för att gå på Apoteket och djuraffären där mamma köpte två slöjstjärtar till vårt akvarium. När jag kom hem stack jag till Fibban. Mycket "luft" har jag fått idag alltså. Det är bra!

Jag vet vad jag kommer få i födelsedagspresent också. Så spännande blir det. Nedå, det är en väldigt bra present så jag är (blir) glad!

Lite duktg...

...får man väl känna sig? Såg precis att resultatet från min sista tenta kommit upp. Jag klarade den! Det betyder att jag inte har kuggat en enda tenta sen jag började plugga för 1,5 år sedan. Så nu tycker jag faktiskt att jag har rätt att känna mig duktig!

God natt!

Nostalgitripp

studenten

Tänk att det redan har gått 2,5 år...


Brighter

Lägger ut en halvkass bild på koftan från H&M. Dagen ser lite ljusare ut nu. Ikväll blir det Den svarta dahlian med syrran. Trots mitt löfte att inte göra av med så mycket pengar. Jag har ju trots allt rabattkort....
hmtroja

Dassigt

Vädret ute och jag är ganska enstämmiga för tillfället. Det bara regnar och regnar och jag vaknade med huvudvärk och en olidlig variant av den vi tjejer får en gång i månaden, smärtan alltså. Jag måste snart bege mig ut i det blöta också. Jag måste åka till hästen, men bilen står ca 1 km härifrån. Blä...

Dagstripp

Sitter i Uppsala nu. Följde me O, som jobbar, upp över dagen så jag kunde passa på att vattna blommorna och mata fiskarna. Jag kom hit vid halv 9, så jag började med att lata mig lite på soffan! Sen gick jag in till stan i den härliga vädret, men jag besökte bara H&M. Jag ville inte frestas med att titta på saker jag ändå inte skulle kunna köpa! H&M hade jag ju presentkort på... Hittade en kofta där i alla fall, vardagsplaggen är i behov av en upprustning. När jag ändå inte hade något annat att göra satte jag mig på bussen till boländerna och besökte min lilla favoritaffär där för tillfället. Jag är nog lite besatt, lite sjukt, men lite kul ska det bli! Nu funderar jag på att lägga mig i soffan och läsa lite eller slökolla lite TV.

Äsch...

...nu går jag och lägger mig i badet istället med min nya bok!

2007

Nytt år. Vad ska man säga?
Årets första dag tillbringades på jobbet med en rejäl dos huvudräkning. Därefter årets första middag som bestod av en ljuvlig Cripsy Chicken. =P
Så har en smygande känsla av åldersnoja blivit alltmer påtaglig. Snart, alldeles för snart, fyller jag 22 hela år. När man var liten tyckte man att folk i den åldern var urgamla, eller åtminstone jättevuxna. Jag känner mig inte vuxen. Alls. Kommer man någonsin känna sig vuxen?