Ingen bra start

Den här dagen började inte alls bra! Kl 9.00 började vår duggaskrivning imorse. Kl. 9.10 vaknar jag! Inte bra! Varför ska man just försova sig den dagen man verkligen inte borde göra det!? Hur som helst, så var det bara att slänga sig iväg så fort som möjligt på cykeln. Trött, svettig och med astmabesvär kom vi till skolan ca 9.35. Egentligen 5min försent för att vi ens skulle få komma in, men skrivningsvakterna var snälla och lät oss skriva duggan. Nu kanske jag inser att jag inte ens skulle behövt stressa som en tok imorse, eftersom jag ändå med stor säkerhet har kuggat den. Vilket jag egentligen visste redan innan jag började skriva den. Men men...

Kvällen har i alla fall varit mysig med "duggamiddag" här hemma hos oss. Tacos blev det och sedan lite kladdkaka med glass. Mumsigt! Det blev lite MIG-spelande också och pojkarna roade sig vid trummorna ett tag också.

Men nu ska jag dyka ner i sängen! Natti natti!


Fishy

fiskarnaIdag har jag och B varit och köpt fiskar till vårt akvarium. De gamla blev nämligen heltidsadopterade av min mamma efter att jag skulle ha dem hemma i somras. Det blev ett par nya röda platys och sedan ett par som hette högfenade platys. Aldrig sett förrut faktiskt. men snygga var de! Röda, vita och svarta!
Just nu är det så där blyga som de alltid är när man precis har släppt ner dem i akvariet, men vem skulle inte vara det!

Man kan inte annat...

... än att le, när man står och väntar på sin matlåda som håller på att värmas i micron, när man hör folk(teknologer) stå och diskutera hur man kan förbättra och effektivisera, den redan geniala idéen, matlådekön.


Drömmar

Just nu är jag inne i en drömperiod! Jag minns mina drömmar varje natt nu nästan... Oftast så kommer jag inte ihåg alls vad jag drömmer på nätterna, men ibland kommer perioder som denna då jag minns allt. Eller ja, det vet jag ju inte, men det känns ju så!
Natten som var var jag i Thailand...Varför kunde inte det vara sant?
Är det inte konstigt hur allting blir underligt logiskt i drömmarna? Något som inte alls passar bra in när man vaknar. Oftast till sin besvikelse.

Mm, undrar var jag hamnar inatt.

Roliga timmen

Idag var det fredag och nästan som på gamla goda tiden (mellanstadiet) förvandlades mekanikföreläsningen till Roliga Timmen. Föreläsaren skulle demonstera hur man med luft från en vanlig cykelpump kan skjuta iväg en raket, i det här fallet en petflaska med "vingar". I första försöket ploppade flaskan iväg kanske en halvmeter upp i luften och folk var väl måttligt roade. En stund senare, efter en massa "raketberäkningar", ville föreläsaren prova sin lycka på nytt. Han fyllde flaskan till hälften med vatten och bad en av studenterna att hjälpa honom att hålla flaskan medan han pumpade luft. Nått gick snett och SPLASH så var killen dränkt i vatten! Vissel, skratt och applåder!
Nytt försök med blöt och måttligt road student! Föreläsaren pumpade och så PANG! Rakten sköts iväg med väldig fart rakt upp mot aulataket och träffade lamporna på vägen! Riktigt underhållande! Stående ovationer! Näe, ok sittande, men ändå! Damm virvlade ner från den gungade lysrörsrampen och vattnet hade skvätt ganska duktigt runt omkring. Föreläsaren hade kanske inte riktigt planerat att hans föreläsningsanteckningar skulle bli såå blöta! =)
Lätt att prova hemma, det såg ut ungefär så
här!

Vad tänker man?

Jag har fått höra att folk vill veta mer vad jag tänker och känner. Inte vad jag gör. Kanske är det mer intressant, men betydligt svårare att skriva om. Ett bra ord just nu är väl ångest! Ångest för mekanikduggan på onsdag som jag inte kommer hinna plugga ordentligt till och som jag i alla fall inte förstår så mycket av. Ångest för min häst. Ångest för att jag ska jobba i helgen och därmed inte kommer hinna plugga. Ångest för en stor hög räkningar. Och mycket mer...listan kan göras oändlig. Nej, jag tror inte att det är det här ni vill att jag ska skriva om. Det är ju deprimerande!

Imorrn så!

Imorrn ska det tapetseras i vårat vardagsrum. Äntligen! Så nu är vi i full färd med att "packa ihop" rummet. Eller jag var åtminstone, tar min sista chans vid datorn innan den ryker...! Så nu måste jag nog hjälpa B lite innan han tycker att jag är allt för lat!

Ciao

Blaues

Allt rött blir blå-blå-blå-blått?
Ja, det är så det blir. Grattis Reinfeldt! Nu ska det bli intressant att se hur alliansen sköter det här! 

Uppe med tuppen?

Jag har vaknat ovanligt tidigt av mig själv den här helgen! Imorse var jag klarvaken innan kl. 8.00. Det är inte likt mig! Fast istället för att ligga och dra sig i sängen gick jag upp, så nu har jag både varit och röstat och sorterat tvätt. Usch, vad svårt det var att rösta! Jag bestämde mig inte förrän jag stod inne i det lilla valbåset med ett gäng olika röstkort i händerna. Nu är det gjort i alla fall och går inte att ändra på.
Resten av dagen är väl tänkt att den ska ängas åt att tvätta och skriva labrapport(er). Jag har en relativt enkel kemirapport och en mer avancerad mekanikrapport som ska skrivas...

Imorrn kanske vi får vår digitalbox...

I det vackra vädret

Idag har jag gått i ett politikerfyllt Uppsala på en liten shoppingrunda i det underbara sensommarvädret. Mitt mål var ett par svarta stuprör och redan på första affären hittade jag dem! Blev ett par Lewis! Sen kom jag hem med en lång kofta från Lindex också. Jättemysig! Tittade lite på skor också och blev lite sugen på ett par höst/vinterskor från Vagabond. Ganska låga "sameinspirerade" mockasiner...eller nått! Grejen är att jag aldrig hittar några vinterskor och går omkring och fryser i mina "gympaskor" hela vintern.


Ida Idag

Som vanligt hade jag glömt bort att jag hade namnsdag idag! Men efter ett par sms imorse, kom jag ju ihåg att 14:e september lät bekant. När jag kom hem låg ett vykort från farmor på hallmattan också. Hon skickar alltid vykort till namnsdagar och så! Tack till er alla!

Tick tack tick tack...

Vill ha min lägenhet klar, NU! Vill, vill, vill!!!

Det här ska göras:

1. Sätta upp taklampor, speglar, gardinstänger, borra ett hål genom vardagsrumsväggen till datorrummet så vi kan använda datorerna där.
Men för det här krävs en borr! Vi har ingen borr, men om ca 1,5 vecka ska O hjälpa ta med sig en borr hit och hjälpa oss med det.

2. Tapetsering i vardagsrummet och målning i köket. Studentstaden har lovat oss nya tapeter och målning och jag hoppas det sker inom snar framtid! Vi har försökt få tag på målarfirman, men de svarar aldrig...

3. Köpa soffbord och TV-bänk. Soffbordet är
beställt (soffbord ellips), men det var tydligen lång leveranstid på det. Så om 1-2 månader kan vi vänta oss det. TV-bänken vi vill köpa kommer inte komma in till IKEA förrän om några veckor. Väntan, väntan...
 
4. Nytt sofföverdrag. Det är beställt, men det kommer ta några veckor till innan det kommer komma. Fem veckor tillverkningstid + 1 vecka leveranstid.

Det är väl de stora grejerna som ska fixas i lägenheten, men sen är det massa småtjaffs som måste göras också. Gardiner till vardagsrummet tex, men det vill man ju inte köpa innan allt det andra är klart. Samma sak med våra bokhyllor som står i vardagsrummet. Vi vill inte packa upp kartongerna med de grejer som ska vara i hyllorna, för vi måste ju ändå ta bort det när de ska tapetsera om sen.

Varför ska allt ta sån tid!?

Jaja, hur som helst har vi i alla fall satt ett preliminärt inflyttningsfestsdatum. Klart eller inte. 14 oktober har vi sagt i alla fall! Boka in det, ni kära vänner som läser det här! Sovplatser finns! ;) Jag har fått frågan, varför inte tidigare, men den helgen är faktiskt den första oplanerade helgen förrutom den som kommer nu. Typ.
Vi hoppas på det datumet! Men händer det något oväntat eller att många kanske inte kan då, så kanske vi får flytta det. Usch vad jag svamlar! Hoppas ni förstår!

Nu ska jag skriva labrapport!

Tjing!

Digital-TV

Igår slutade TV3 och TV6 att fungera hos oss...Idag fick vi svaret när vi ringde Studentstaden. Tydligen digitaliserades Uppsalas tv-nät igår och i och med det ingick inte längre TV3 och TV6 i Tele2 Visions grundutbud längre (Studenstaden har alltså avtal med dem). Inte så kul! Nu har vi i alla fall beställt "nöjespaktet" hos Tele2 Vision. Så nu får vi TV3 och TV6 ingen. Dessutom får vi kanal 5, MTV och TV4 plus. Woho! Så förhoppningsvis får vi boxen på fredag och då kan vi kolla på jättemycket TV.

Snacka om i-landsproblem!


Iiiih!

Upptäckte just att jag hade en fästing på ryggen. Äckelpäckeldjur! Satt ute på gräsmattan på lunchen idag. Säkert gjorde den sin attack då...Usch!

Det ryktas...

...om RobboburgareOrvars imorgon! Uppsala bästa hamburgare, så det kan jag verkligen inte motstå innan jag måste sätta mig på tåget hem imorgon. Stalltjänst hela helgen nämligen. Jag hoppas på lite mindre blött väder bara.
Idag har det regnat precis hela dagen och efter cykelturen till skolan var man min sagt plaskvåt. Alla har gått och huttrat hela dagen i skolan. Lagom till att jeansen hade torkat (skorna förblev våta) var det dags att cykla hem i regnet igen...Skönt att sätta på sig myskläderna när man kom hem och lägga sig under filten i soffan!

Sverige vs. Liechtenstein

3-1

Allbäck! 
 
Zlatan

Rest In Peace



Steve Irwin är död. Krokodiljägaren dog av ett
stingrockestick under en filminspelning. Väntat samtidigt som oväntat tycker jag. Steve har ju alltid varit "den galne australiensaren som leker med farliga djur, men ändå alltid vet vad han gör". Jag antar att oturen drabbar alla. Synd bara att det skulle leda till hans död...


39721-45



Bittersweet symphony

Verkar som om alla drabbas av elaka höstvirusar nu. Alla går omkring och hostar och snörvlar och nyser och...you name it.
Själv känns det som jag befinner mig i gränslandet mellan "vanlig" förkylning och feberfrossa. Ne, det är verkligen inte kul. Har laddat upp med C-vitamin, Echinacea, frukt, juice, energidryck, vitlök...Jag vill inte vara förkyld!
Jag trotsade ändå förkylningen idag och följde med syrran till IKEA. Vi var inte de ända där om man säger så. Det var bokstavligen knökat med folk där. Man får väl skylla sig själv när man åker dit en regning söndag lagom långt efter löning som dessutom råkar vara en dag i en helg då mängder av folk flyttar. Egentligen hade jag ju tänkt komma hem med en TV-bänk, men färgen jag vill ha på den kommer inte komma in förrän om några veckor. Just typiskt, eftersom vi har bilen här uppe några dagar nu. Soffbordet jag vill ha från Mio kunde jag ju inte heller köpa eftersom det inte fanns i lager och det tar en vecka ungefär och beställa hem det. Jaja, någon gång ska väl vårat vardagsrum bli klart i alla fall. Soffklädseln är
beställd åtminstone, men väntas inte komma förrän om sisådär 6 veckor. Sen är det tapetseringen också....Listan är oändlig. Men jag är inte bitter!

Ikväll blir det nog första avsnittet av säsong 2 av Prison Break i alla fall. Jag har längtat!

Fest, förkylning, fotboll

Så nu är nollningen över.
Igår var det "den stora finaldagen".
Först hjälpte vi faddrar till ute i Gamla Uppsala där lekar mm ordnades för nollorna. Nollkå och fusknollorna avslöjades och hoppade i vattnet, som vanligt. Jag lyckades bli getingstucken dessvärre. Usch, vad ont det gör! Inte konstigt att jag har getingskräck... Turligt nog var i alla fall vädret fint, till skillnad på resten av den här veckan...Medans nollorna hade sin sittning på Fyrispark förfestade ett helt gäng faddrar hos J. Framåt halv tolv-tiden drog vi oss mot släppet. Kul kul, med gamla och nya nolledanser och nollkåiter och fusknollor som sina rätta jag.
Men idag har jag fått på mig en rejäl förkylning. Jag som trodde jag skulle klara mig! Väldigt många har nämligen blivit sjuka under nollningen, men igår var det oundvikligt antar jag. Inomhus var det jättevarmt och efter ha blivit ännu varmare efter massa dans var det skönt att gå ut och svalka sig lite. Problemet var nog bara att det vara lite för kallt ute igår. Höstvädret har verkligen börjat komma nu, så frammåt natten (morgonen) kände jag att halsontet började smyga sig fram...och jag imorse var förkylningen ett faktum.
 
Idag var jag och B på stan ett litet tag och åt lunch, köpte present åt syrran som fyller år snart och sen kom jag ut med ett par plagg efter en liten runda på Gina Tricot. Ikväll har vi tagit det lugnt och tittat på EM-kvalet. Bra gjort Sverige!