Imorrn gäller det

Det här veckan blev precis vad jag befarade, men både på gott och ont. Helvetesvecka i skolan, även om vi inte hade vår flotte att bygga. Å andra sidan har flottebyggandet och allt runt omkring det varit riktigt kul. "Skolgården" har varit en lekplats hela veckan. Förrutom flottebyggplatsen och öltältet har man kunnat klättra klättervägg, spela beachvollyboll, klättra (och stapla) drickabackar, kasta yxa, spela snabbschack, "boomfajta", hoppa studsmatta och så... Det sköna vädret har bidragit mycket till stämningen! Hur som helst, nu är vår flotte klar och idag kan man granska alla flottar på St.Eriks torg här i Uppsala, där de även har tagit med sig massor av de roliga aktiviteterna från skolan! Vår flotte ser ni tillsammans med lilla jag på bilden. Mosbrickan heter den. Den är inte riktigt klar där, de små kluttarna (senap och ketchup) limmade vi fast i flotten sen. I fredags var det fest på skolan som gällde. Två liveband, bollhav och en massa trams och dans var det. Riktigt kul hade jag då. Bollhavet var skoj, haha! Igår var det bara att ta sig i kragen, pallra sig upp så där lagom skakis ur sängen och åka till skolan. Våtdräktsprovning, städning och flotteflyttande var på schemat. Hua. Sedan blev det en sväng till Sollentuna för att låna flytvästar av papsen. Döda somnade jag och B i soffan igår. B sover fortfarande. Vi har nog en del att ta igen inför morgondagen!

Ciao!
flotten

Busy me

Den här veckan kommer det verkligen inte bli tid över för annat inte. Vi är schemlagda i skolan till fem varje dag, med fyra labbar och två lektioner med redovisningsuppgifter inkluderat i det. Dessutom måste vi ju hinna bygga vår flotte. Vi har ju satt igång, men det är en bit kvar så att säga... Det här betyder alltså att jag kommer vara i skolan heeela dagarna den här veckan. Tur att det har satt upp en öltält på byggplatsen! ;)

Två bilder säger mer än tvåtusen ord?

makromakro2

Vår bok i Makromolekylers struktur och funktion är väldigt illustrativ.

Regn hos mig

regnUsch, vilket tråkigt väder. Regn, regn och kallt. Vart tog det fina sommarvädret vägen? Har missat den första föreläsningen också, fast jag pluggade åtminstone den tiden. Inte för att det är så bra att missa en föreläsning i alla fall. Nästa vecka drar valborgsfestligheterna igång. I år ska jag vara med på forsränningen, så det blir till att snickra massa flotte nästa vecka med. Jag ska inte avslöja än vad vi ska göra. You´ll see.



Snigel? Skölpadda? Kanin?

Vår kanin får väldigt ofta för sig att han vill vara en snigel. Eller en sköldpadda eller något annat konstigt med huset på ryggen. Han skuttar in i sitt lilla hus av kartong, som han har utanför buren, och sedan börjar han går runt med det. Alltså han puffar på väggarna och går omkring över golvet så man bara ser en ensam kartong på promenad. Djur slutar aldrig att förvåna. Förresten är den här bara för aahh.


Time goes by

Klockan är halv tre. Halv tre! Jag borde verkligen sätta igång med lite plugg. Läsa Protein Structures och svara på en massa frågor. Egentligen borde jag lösa lite termodynamikproblem också, men det kommer skjutas upp. Jag känner mig själv. Men min bok jag läser nu är ju så spännande! Jag vill mycket hellre läsa den... Ne, så blir det inte. Vi har i alla fall varit inne i stan idag och köpt biljetter till Sweden Rock Tribute. Inte till oss, vi har redan, men till två andra. Sen råkade jag glida in på H&M och fick med mig ett gult linne och en gul tisha (är inte det ett jättefult ord? Jag behövde bara prova skriva det!). Vi var duktiga också och åkte till Willys. Mat! Nej, var det inte plugga kanske?

Partyreport

tfestiobFesten i lördags blev riktigt lyckad tycker jag. Du är så duktig Tesan! God mat och dryck, roligt lekinslag och sedan dans hela natten lång. Okej, mina fötter gav upp sista timmen, men det fanns sköna soffor... ;) Dagen efter var faktiskt inte så "dagen efter", så jag kunde åka upp till hästarna i ganska bra tid. Skönt var väl det att njuta av sommarvärmen!






Before and After

Jag lovade ju bilder på vår uteplats. Här komme "before and after"-bilder. Den senare kanske inte är den roligaste, men det var den bästa som fanns på datorn nu! Så lite "finare" är det ju faktiskt... Vi ska lägga några till plattor också i mellanrummet mellan plattorna och "lådan". Sen kan vi ha hur mycket grillmiddagar/fester vi vill. Hihi.

Before
gardenbefore

After
gardenafter

Det är nästan lite pensionärsvarning på att lägga ner så mycket tid på uteplatsen. Hehe. Fast det måste ju typ betyda en miljon vuxenpoäng eller nått?

Redo

Nu är jag klar för kvällens festligheter. Cocktailfödelsedagsfest vankas inne i den stora staden. Om cirkus 20 minuter går bussen, så vad gör jag nu? Jag brukar ju alltid vara klar precis i sista minuten, men så är inte fallet denna dag... Jag blir lite rastlös. Men skoj som fasiken ska det bli ikväll. Hihi. Tesan ordnar de bästa festerna. I know.

Digging

Vi har grävt i våra rabatter här i Uppsala i två dagar nu. Vi har byggt och murat och rensat och lagt jord och planterat och haft oss. Jobbigt, men kul!
Bilder kommer!

Love me two times

Nyss hemkommen från kvarterskrogen. Pojkvännens gamla band hade/har spelning där ikväll. Det var väl trevligt att träffa lite folk, dicka ett glas vin och lyssna lite på musik. Men det är inte riktigt samma sak när inte han längre spelar i bandet. B däremot verkade tycka att det var bra! Jag lämnade i alla fall dem i pausen och gick hem med syrran. Vi ska ju faktiskt jobba imorgon.

Inte bra att leka pingvin i gruset.

Först vill jag vara glad för att jag är ledig nästan två veckor och för att jag klarade tentan som jag var i princip säker på att jag skulle kugga. Hur mycket tur måste inte jag ha haft!!??

Sedan vill jag vara lite bitter för att jag ramlade på cykeln igår. Stressad till tåget, tog en snäv sväng i för hög hastighet och halkade på gruset... Framstupa kana i gruset. Aj aj. Halva handen uppfläkt och skrubbsår på knät. Jag hade ändå vantar! Och nya jackan blev repad. Missade tåget gjorde jag också och kom försent till jobbet. Skit. Nu har jag köpt salva, desinfektionslösning, kompresser och specialplåster på Apoteket. Jättetrevlig receptarie fick jag hjälp av i alla fall! Bra och mamma tyckte synd om mig och betalade kalaset. Tack!

För det tredje; GLAD PÅSK!!!