På stan

Idag var vi lediga från skolan, så jag och B cyklade i snöyran till stationen och tog tåget in till stan, Stockholm alltså. Gah, man förvirrar sig själv med ordet "stan". Ibland menar man Uppsala, ibland Stockholm. Hur som helst, vädret i Stockholm var i alla fall inte på något sätt likt det i Uppsala. Tur det, för det är inte roligt att gå omkring i snöstorm!

Mitt uppdrag var inhandling av skor och jeans. Det blev ingetdera. Jeansen som jag tänkte kolla på hade inte kommit in än ( var där för 3 veckor sen och de sa att de skulle komma in om 2 ) och skorna, de bruna seglarvagabonden, var inte alls lika attraktiva i verkligheten. Så så blev det med det...
Jag hittade dock en jacka som jag tyckte mycket om. Måste fundera lite till över den bara. Det kommer nämligen svida i min studentplånbok om jag köper den...Men jag vill!!

En annan positiv sak var att vi träffade L i stan som är hemma från England några dagar nu. Vi åt lunch i Kungshallen och strosade runt lite. Jag fick i alla fall med mig ett par örhängen från Indiska hem!



Lägenheten. Vi tackade nej till den för de som undrar. Det kändes som det bästa just nu. Om det dyker upp en lägenhet till hösten kommer vi nog att ta den då...

Sugen

Jag och B har äntligen fått tag i en lägenhet! Ja, visst är jag glad, men ändå tvekar jag... Skillnaden mellan att bo i studentrum och studentlägenhet är att man betalar hyra i juni och juli också. I vårat fall är det ca 10000:- mer om året (+el) jämtfört med hur vi har det nu. Det är 1000:- i månanden på de månader vi betalar hyra nu. Det är ganska mycket för en student...Det är så vi resonerar.
Visserligen vill vi hur som helst flytta till en lägenhet, men vågar man ha is i magen och vänta till hösten? Det är ju inte så långt kvar till sommaren nu ändå och de där pengarna skulle man kunna göra något mycket roligare för då. Jag kanske är lite rörig nu när jag skriver, men ni kanske förstår vad jag menar ändå?
Jag är dock väääldigt sugen på att flytta till något eget. Området, dit vi i så fall ska flytta, ligger precis brevid där vi bor nu och jag och B har varit där och smygtittat! Det ser jättemysigt ut! Tur att vi har några dagar till på att fundera...

Jag var inne i en skobutik här i Uppsala idag. Jag hade tänkt mig hitta ett par snygga seglarskor till våren och där inne hittade jag ett par jag tyckte om från
Vagabond. Problemet var bara att de var vita, jag hade tänkt mig bruna. På vagabondshemsida hittade jag ett annat par däremot i rätt färg! Nu är bara frågan om jag kommer hitta dem i någon butik.

Här är bilder på skorna (från hemsidan):

(klicka för förstoring)

Ruinerad

Jag var hos tandläkaren idag. Det var första gången som jag har behövt betala för gå dit och det var ingen kul upplevelse! Satt i stolen kanske 10 minuter. De tog några kort, som för övrigt gjorde s**tont, och kollade runt lite i munnen på mig. Snabbt var det konstaterat att jag hade ett hål som behövde lagas och lite tandsten behövs tas bort. Kul! Undersökningen kostade 399:-! Nästa gång jag måste gå dit för att laga hålet och ta bort tandstenen kommer kalaset gå på ca 1000:- till. Gosh, det gör ont i min studentplånbok. De pengarna skulle jag kunna ha mycket roligare för...

Jag fick mig dock en tankeställare när jag var där. Hålet ( och början till ett par hål jag hade) har o
rsakats av för mycket småätande och brist på användning av tandtråd. Finns det något tråkigare än att använda tandtråd? Hur som helst, jag har under det senaste halvåret försökt att dra ner på både godisätande och läskdrickande (hm, och snabbmaten!) och jag har blivit mycket bättre! Saken är den att tanken bakom detta är nog främst att jag inte vill gå upp vikt och dessutom är det en onödig kostnad (speciellt snabbmaten!). Aldrig har jag ängnat mina stackars tänder en tanke. De har fått sina borstningar, men inte mycket mer än det. Det som gäller nu, om jag inte vill bli ruinerad på tandläkarkostnader, är att jag skärper mig ännu mer och tar tag i det där med tandtråden! Och munskölj.

Någonting...

Nu kanske jag är tjatar om OC, men...
Adam Brody i alla ära, men det är något visst med den här killen med...


Dubbelkäppning

Var ut e på stan idag med syrran och köpte, som sagt, presenter till päronen. Jag är ute efter en vårjacka och kollade runt lite när jag ändå var på stan. Konstaterade att det fanns en hel del snygga jackor med nästan alla hade dubbelknäppning! Jättedumt tycker jag, eftersom på våren vill man kunna gå med uppknäppt jacka och det är inte snyggt på jackor med dubbelknäppning! Min höstjacka har det, men då får jag ju lov att ha den stängd jämt och det går ju an när det är höst och kyligt ute. På våren däremot blir dagarna varmare och varmare och ett av vårtecknena ( enligt mig) är när man kan gå med jackan uppknäppt eller ingen jacka alls! =)
Jag får fortsätta mitt letande helt enkelt!
-Ciao

Orange County

Uppe "tidigt" idag, trots att jag är ledig! Det är bara bra, ska träffa syster senare på stan. Vi ska försöka hitta presenter till våra kära föräldrar som har fyllt år... Det snöar inte idag heller. Skönt!

Beställde nyss säsong 2 av OC på DVD till mig och pojkvännen. Vi tänkte ge den till varandra i Alla hjärtansdag-present. Vi är lite tråkiga, men vad är mysigare än att gosa i soffan och titta på något riktigt bra på TV:n?

OC
Bild:http://employeecomedy.typepad.com/


Ikea

Åkte en sväng till Ikea idag. Tog chansen när jag är hemma och kan låna bilen! Köpte kuddar till mina kuddfodral jag köpte förra veckan, men Ikea har tydligen inga 40x40cm kuddar så jag får se om jag hinner springa förbi Indiska på vägen hem till Uppsala idag (köpte nämligen 2st 40x40cm och 2st 50x50cm). Köpte även några kjolhängare, en kakform, en slickepott och så behövde jag komplettera ett sönderslaget glas. Skulle blivit två egentligen, ett vanligt och ett vinglas, men väl framme i kassan fick jag veta att vinglasen endast säljs i 6-pack! Lite surt, så jag struntade i att köpa något över huvud taget. 11 glas är väl lika illa som 5, dessutom har B sex vinglas från Duka som fortfarande står i garderoben så vi kan ta fram dem istället!

En gång i tiden...

...var jag en flitig dagboksskrivare! Nästan hela högstadiet och början på gymnasiet... Har suttit och läst i några av dem precis! Det är faktiskt riktigt roligt, en del saker kommer man inte alls ihåg och en del saker har man "glömt" men när man läser om det väcks bilderna till liv igen! Konstigt det där egentligen. Jag kommer ihåg exakt hur jag kände när jag skrev det där och för ett ögonblick är jag 16 år igen!
 Synd att jag inte har fortsatt med skrivandet. Det är så kul att titta tillbaka och få se hur man var, kände och gjorde då...
Jag antar att jag slutade för att jag inte hade något behov av att skriva längre... Önskar jag hade samma skrivlust nu, men det har jag ju inte. Inget jag kan göra något åt, I suppose!

Å andra sidan

Nu har Marian Keyes senaste bok "Å andra sidan" äntligen kommit på pocket och jag är redan fast! Blev ett impulsköp på jobbet i helgen, även om jag hade fått den billigare på CDON (ingen frakt för studenter heller), men har ju väntat på pocketversionen så...
Har bara hunnit läsa de första kapitlena, men som vanligt med Keyes' böcker sugs man in i handligen direkt! Vet inte vad det är med henne, men bra skriver hon! Skönt att koppla av med en lättläst, lättsmulten bok efter de man sitter med i skolan!
Så nu tänker jag krypa ner i sängen och njuta av några kapitel till!

Ciao!


Dugga

Idag hade jag dugga i endimen. Den bestod av 10 frågor som man endast skulle ge svaret på...Tyckte det gick ganska bra, men jag visste att jag hade två fel...Men jag trodde jag hade chans på en 4:a i alla fall! Nu gick jag (tyvärr) in på kursens hemsida och såg att duggorna + svar redan låg ute så jag kollade på dem.
Märkte att jag gjort två slarvfel till! Gah! Dessutom är det en fråga som jag skrev ett annat svar på, men som jag anser fortfarande är rätt...Får se om den. Hur som helst är jag helt plöstligt nere på skalan att knappt klara duggan...=/
Det dumma med att man bara får skriva svaret är att läraren inte ser att man i alla fall har gjort och tänkt rätt, men något blev fel på vägen...
Usch vad jag är slarvig! Dumma Ida! Bytte ut "-1" mot "1" i ena frågan och läste ">" istället för "<" i en annan! Dumma, dumma flicka! 

Har i alla fall köpt snygga kuddfodral från Indiska till min soffa! Måste bara komma iväg till Ikea någon dag och köpa kuddar till dem!