Storfångst!



Igår blev vi allt bra häpna när vi fiskade. O gick på storfångst! Fick en hälleflundra på 38 kg, 150 cm lång! Lite skraja blev vi när den kom upp till ytan men det gick bra. Mycket fin mat det där me...ca 25 kg kött fick vi ut. Mumma!

Valfrossa

Idag åkte jag och mamma till Bodö för en liten shoppingrunda. Paus från havet för en dag. Gick i ett köpcentrum som finns där. De mesta är som hemma, samma kedjor och så. Men jag köpte en jacka på Lindex som jag faktiskt hade kollat lite på i Sverige i våras. Halva reapriset var det också, 140 norska kronor! Inte fy skam det inte! Blev en chockrosa t-shirt med pärontryck också. Och lite undies och en scarf.
I tisdags såg vi en val när vi va ute och fiskade. Helcoolt! Man blev inte så lite fascinerad! Vi bedömde valen som ca 4m lång... Den var bara 3-4 m från båten också! Hur nära som helst och den följde liksom med båten när vi åkte också! Mamma hann filma den med. Trodde verkligen inte jag skulle få se en val inte! Bäst hittills! Vi googlade/ wikipediade valen sen med. En
vikval tror vi bestämt att det var, det verkar som byborna här också tycker det är rimligt.



Lite bilder från Jämtland

Upp i norr

Nu är jag i Norge, Helnessund. Kom hit igår efter ha varit i Jämtland hos B's pappa en vecka. Blev mest fiske där, men även lite bärplockning och logdans!
Det var lite läskigt här för i helgen försvann en tonårspojke efter en fest här i byn. Igår kväll/natt var det fullt pådrag med skallgång i skolgen, helikopter och kustbevakningsbåt som letade efter honom. Halv tre i natt hittade de tydligen honom i skogen... Tyvärr inte vid liv. Man kan inte annat än att bli berörd.
Annars är det torsk- och sejfiske som blir av här. Bra att fylla frysen med sen!
Blev några personbästa i norrland med. Gädda 4,4 kg och aborre 1,07 kg. Båda på samma dag.