Fyra år

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i fyra år! Tiden går så fort! Fyra år låter jättelänge... Egentligen hade vi tänkt fira dagen med att gå ut och äta och så, men eftersom jag fortfarande är sjuk går ju inte det! Kanske kan vi ta det till helgen om jag är frisk...Dumma, dumma feber!

Fever fever

Blä! Jag har gått och blivit med feber...Den kom smygande i fredagskväll och under samma natt var febern ett faktum!
Jag är hemma i Sollentuna nu för att jag skulle jobba i helgen, men det blev inget av med det...Jag tog ledigt min andra helg jag skulle ha jobbat den här månaden för att jag behövde plugga. Vet ni vad det innebär? Just det, inga lönepengar i april...Det är väl kanske inte hela världen, men ändå!
Jag hatar att vara sjuk! Man kan verkligen inte göra någonting...Ligger och sover varvat med att titta på dåliga tv-program på TV. För tillfället gör Alvedonen ett ganska bra jobb, så nu tänkte jag att jag skulle försöka knåpa ihop några tavlor i Photoshop till några ramar jag fick av mamma.

Solen skiner, jag vill ut!!!

Kungen? Jaha!

Igår var tydligen kungen på besök i Uppsala. Han var tydligen på Ångströmlaboratoriet också, där jag har huvuddelen av mina föreläsningar! Men visste vi något om det? Nej. Fick reda på det när han redan hade åkt...Det enda tecknet jag såg att han hade varit där var en polisbil på vägen utanför...
Fast sedan när jag på väg hem från skolan såg jag poliseskorten som körde genom stan. Tydligen var Botswanas president med också. Där ser man hur lite man vet här! Skulle detta hända i en gymnasieskola eller liknade har antagligen uppståndelsen varit m y c k e t större!

Nu ska jag snart bege mig till skolan. Har varit dålig idag och sovit bort första föreläsningen...But still two more to go! Matte, matte, matte...

Härliga söndag

Sov tills jag vaknade självmant idag och när jag steg upp sken solen! Så för att njuta av det fina vädret beslöt jag mig för att gå på promenad först till Sollentuna C och Stinsen på tillbakavägen. Var ganska halt på sina ställen, blött på andra och ibland blåste det på riktigt ordentligt. Men solen var hela tiden framme och med bra musik i lurarna njöt jag...
I centrum hittade jag ett par pilotbrillor på H&M som jag genast satte på mig så fort jag kommit ut igen och fortsatte mot Stinsen. När jag kom dit stod Linda Bengtzing på scen. Undrar om schlagerstjärnorna nånsin är lediga?
På Bikbok provade jag ett par rutiga shorts som jag blev sugen på, men jag köpte dem inte nu. Får se om jag gör det när CSN-pengarna kommer...Kollade på en bikini på H&M också, men jag är lite osäker på modellen. Jag får se...
På hemvägen blev det en TipTop också! Så god den glassen är! Blev överlycklig när den kom tillbaka förra sommaren!
Just nu känner jag mig lite stel i kroppen faktiskt. Måste väl erkänna att jag inte är allt för vältränad just nu och dessutom gick jag och spände mig på de hala ställena när jag var ute. But that's life I suppose!

Back in Sollentuna

Igår åkte jag och älsklingen hem till Sollentuna för några dagar. Främsta anledningen för att fira F som fyllde 21 år i veckan. Detta skedde på Man in the moon. Den manliga delen provade massor av olika sorters öl! Fanns mängder att välja emellan! Själv delade jag en flaska vitt med T och K till min supergoda skaldjursgryta. Sen blev det tiramisu till efterrätt. Kort taget blev det en lyckad kväll, även om T's hår började brinna!

Idag var jag och B förbi T och F en snabbis för att lämna en födelsedagspresent. Vi ville inte ta med den igår och vi bor ju så nära varandra i alla fall. Efter det åkte jag med mamma till Täby centrum. Hittade ett linne från Gina Tricot och en jacka från H&M, trots dubbelknäppning.
Ikväll blir det Melodifestivalen och en påse chips!

Pyssel

timjanJag och B har haft två riktigt hemmapyssliga dagar nu.
Igår var vi iväg till
Plantagen och Ikea för att införskaffa oss lite nya grejer till våra rum. Vi köpte massa krukor och olika frön. Så nu ska vi odla sex stycket olika kryddor här hemma. Vi får se hur det går! Lyckas vi kommer nog resultatet bli jättehärligt, både dekorativt som krukväxter och användbart. Vi köpte även en uppsättning bestick till av den sorten vi har för de skulle gå ur sortiment på Ikea så vi passade på. Så blev det en golvlampa med.

 


Idag har vi farit runt kring hela Uppsala för vårt andra projekt - våra första gemensamma husdjur. Inhandlingen bestod av en ganska stor cylindervas, en lampa, 1liter sjösten, en rot, två vattenväxter, en burk flingfoder och tre stycken röda platys! De simmar fortfarande i sin lilla plastpåse, men så snart älsklingen kommer hem så ska de snart få plaska i sitt nya hem. Han är nämligen ute och fixar en sista grej till akvariet som vi måste ha innan i sätter ner dem... Vi köpte också två stycken ljuskopor som kan flyta i vattnet. Vårt nya akvarium kommer vara både, ja just det, ett akvarium och en snygg inredningsdetalj!

Om jag hade haft min kamera just nu skulle jag tagit bilder och lagt upp, men de är inne på reparation för tillfället. Klantiga jag tappade den i golvet på en tentafest för några månader sen och har inte skickat in den på lagning förrän nu. Får se om jag lägger upp någon bild på det senare när kameran har återvänt.

platy

Mew på måndag!

mewNu har jag precis bokat biljetter till Mew's spelning på måndag! Såg dem på Hultsfred i somras också. Riktigt mysig stämning, om man kan säga så...




Nu är duggorna över för den här gången också! Det är riktigt skönt. Dessutom är vi lediga i en vecka också, kan det bli bättre?
Istället för tentafest igår stack vi till en nation och åt och drack jättegott och hade riktigt roligt! Jättemysig pub i ett gammalt källarvalv från 1400-talet! Man kan inte tycka annat än att det är charmigt och ganska kul att O och N fick äta sin efterrätt från samma tallrik för att de hade slut på tallrikar!
Kvällen fortsatte hemma hos A och så där lagom sent avslutades kvällen med en uppfriskande cykeltur hem till Kantorn.



Mitterminsdugga

Om 2,5h början mitterminsduggan i endimen. 16-21 på en fredag, taskigt! Jag hoppas den går bra i alla fall. Jag skulle nog kunna vara mer förberedd, som vanligt.
Efter duggan ska jag och B nog gå och äta på nån nation eller något annat ställe för att sedan bege oss till Flogsta för att gå på O's födelsedagskorrefest! Så lite fredagsstämning ska det bli även om det blir upp tidigt imorgon för att plugga till nästa mitterminsdugga.

So long!

This makes me happy

Don't stop me now med Queen är en av mina absoluta favoritlåtar. Man blir alltid så glad av den! Rysningar går genom kroppen och leendet går inte att hindra. Man vill bara sjunga med! Älskar att lyssna på den ( och allt annat med Queen ) när jag kör bil.
Ah, Freddie Mercury är en av tidernas bästa sångare! I alla fall om man frågar mig!

freddie mercury


Och så var de kornas (o)tur...

Okej. Risk för att ni tycker att jag tjatar om djursjukdomar nu, men...
Idag stod det klart att det var galna ko-sjukan som den stackars kossan i Västmannland hade. Jag vet faktiskt inte vad för följder det här får för svensk handel. Tänker faktiskt inte spekulera i det heller. Jag hoppas bara att inte folk blir lika hysteriska över det här som över fågelinfluensan.
Något lite lustigt var att på TV4-nyheterna sas det i repotaget om detta att sjukdomen orsakas av virus. Något som är helt fel. Galna ko-sjukan (eller
BSE) är en hjärnsjukdom som orsakas av infektiösa protein, prioner. Jag tycker det är lite fel att TV4 då säger att det är ett virus. De borde inte nämnt orsaken överhuvudtaget om de inte känner för att förklara vad prioner är för något...Det är min synpunkt.

.


H5N1

Igår stod det klart att det fruktade fågelviruset H5N1 hade kommit till Sverige, närmare bestämt Oskarshamn. Extra nyhetssändningar sattes in i TV osv. Jag har alltid tyckt att folk har överreagerat i den här frågan. Allt för många tror att de kommer att bli smittade. Men lyssna på experterna för en gångs skull! Ibland hatar jag media för den hysteri de för med sig.
Viruset kan bara smitta fåglar (och kattdjur till viss del, men en katt har aldrig smittat en människa)! Det ska mycket till för att viruset ska genomgå en mutation sådan att den kan smitta människor och ännu mer för att viruset ska kunna smitta från människa til människa. De människor som faktiskt har dött av viruset har levt väldigt nära fåglarna under en längre tid...
Det jag oroar mig över är att landets tamfåglar ska smittas. Det skulle få förödande följder för fågeluppfödarna. Fåglarna är ju deras inkomst!

Mitt uppmanade: Oroa inte för er själva! Ni kommer inte dö i fågelinfluensan...
Tvätta händerna!

"---
Är risken att smittas större för personer med nedsatt immunförsvar, till exempel gamla, sjuka, gravida kvinnor eller små barn?

Många av de som hittills har smittats har varit barn, vilket kan bero på två saker: de har svårare med att hålla en god handhygien, de har inte hunnit haft influensa, som i regel stärker försvaret mot andra influensautbrott.

Bör man undvika att släppa in barn på djurgårdar där höns och tuppar finns?
Nej. Vid direkt kontakt med fåglarna rekommenderas dock att  tvätta händerna efteråt.
---
Hur skyddar man sig som privatperson?
Om man måste hålla i fåglar är god hygien viktig. Tvätta händerna och desinfektera händer, verktyg etc. Om dessa åtgärder inte är tillräckliga (på till exempel en arbetsplats som hanterar fåglar), bör skyddsutrustning användas.
---"

Citerat från SVT.se  (
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45984&a=539511 )