Både Hund och Katt

You Are: 50% Dog, 50% Cat

You are a nice blend of cat and dog.
You're playful but not too needy. And you're friendly but careful.
And while you have your moody moments, you're too happy to stay upset for long.
Are You More Cat or Dog?

Vardagsproblem

Ibland är hur jobbigt som helst att inte ha en bokningsbar tvättstuga, ibland är det toppen. Det är inte kul när varenda granne har bestäm sig för att tvätta samtidigt och det är milakö till tvättmaskinerna. Men är det som idag däremot, då är det bara tacka och ta för sig! Alla åtta maskinerna var lediga, så vi hivade i all vår tvätt på samma gång ( sex maskiner ) och var glada. Egentligen får man bara använda tre samtidigt, men vad ska de göra? Inte en enda människa syntes till och vi lämnade faktiskt två också. ;)


Mr Blobby - Världens fulaste fisk?

fatheadDen här fisken som kallas fathead, av förklarliga skäl. Den här hittades under en expedition utanför Nya Zeeland 2003. Besättningen ombord kallade den här Mr Blobby. Väldigt passande namn! För intresserade tillhör fathead familjen paddulkar.

Men visst måste det var världens fulaste, om inte annat äckligaste, fisk!?

Jul!

Kunde inte hålla mig längre! Idag har lite julpynt åkt fram och dessutom har jag och B tillverkat julkort! Massa julkort blev det, men hade bra teamwork! De blev fina faktiskt, kompletterade min idé från igår med en grej från Collection. Vill inte avslöja hur de ser ut. De som får får veta sen!

Pysslig

Jag precis suttit och försökt ge en snygg design till julkorten vi tänkte skicka i år. Tillslut så kom jag på en ganska bra idé! Blir nog fint! I år är första gången någonsin jag kommer skicka julkort. Är inte det lite vuxenpoäng? Jo, det är det nog...;)


Saturday Night

Lördag då.
Jag har hjälpt syrran att flytta, som sagt, idag. Det gick bra, men det är konstigt hur sjukt mycket grejer man kan få plats med i ett studentrum!

Nu är jag redo för kvällen! Ska gå över till
Tesan och F snart och äta lite innan vi drar vidare till Daniella och H.

So long!

Smet Fredag

En fredag med Idol, igen. Äntligen åkte rätt person ut också! Final nästa vecka! Just nu spelar det faktiskt ingen roll för mig vem som vinner, de är väldigt duktiga båda två! Zappade till ettan och Doobidoo i pauserna och vem ser man inte rappandes där? Jo, Peter Jihde! Haha, ja det var verkligen en syn!

Imorrn ska jag hjäpa syrran som ska flytta ifrån Uppsala. Tråkigt, men vad kan jag göra? Kvällen kommer i alla fall tillbringas på
fest! Jag ska lägga partyhumöret på laddning inatt.

Sängbesök

isasäng
Vem vill gå upp ur sängen när man har en sån här söt valp hos sig? Inte jag i alla fall, men jag var så illa tvungen. B's pappa var på besök hos oss inatt innan han skulle åka hem till Jämtland igen. Hans hundar var ju med, såklart. Rufs och Isa, båda jämthundar. Rufs är 4 år nu, men lilla Isa har bara hunnit bli 5 månader. Så liten och söt! Hon väckte oss först kl. 4 imorse när hon hoppade upp i sängen hos oss, men man kan inte bli arg på en sån liten söting! Sedan vi besök precis innan vi skulle gå upp, gosigt!
isaspegel

Det är de här...

skorprincess
...jag vill ha! De sa på Vagabond-buktien att de skulle få in en sändning den här veckan, så jag hoppas på det! I alla fall att de får in dem överhuvudtaget... Tittade in där idag och då verkade de inte ha fått dem, men imorrn tänkte jag kolla "på riktigt".








Spare me these feelings!

Efter att ha följt L till stationen idag, så tog jag en liten "snabbis" på stan. Det finns mycket i affärrerna nu som är ha-begärligt! Men den här måndaden ska man inte vara egocentrisk, julklappar ska ju inhandlas! Men man kan ju alltid önska sig! Den här quiltade väskan från Wedins är jag fortfarande inne på och idag hittade jag den här söta på Indiska. Jag skulle verkligen behöva en plånbok också, men inte för stor!

Jag blir ju helt kär i alla julgrejer som finns i butikerna nu också! Vill ha, vill ha! Nya kuddfodral till soffan skulle ju också behövas. De gamla blå passar ju inte riktigt så bra längre... Och så hade Indiska fått in nyckelskåpet jag vill ha igen. Vi är faktiskt i behov av ett! Och så det....å den....
Det blir svårt att behärska sig!

LillLördag

Nu är L på besök i Uppsala! Vi har varit på Orvars och ätit Robboburgare (såklart!). Våra klasskamrater avvek efter maten, men vi satt kvar och hade trevligt. Stowford Press, indeed. Kulig promenix hem och nu är vi här. Tranbärsglögg bjöd B på och L ville dansa. Ida är trött nu, men det verkar de andra också vara! So long och god natt!

Well, jag har aldrig gett något löfte om en vit blogg! ;)

Ledig Tisdag

mqklanningIdag har jag vart i princip ledig. Egentligen hade jag en programmeringslektion, men den kan jag lika gärna gör vid datorn hemma. Efter en välbehövlig sovmorgon och frukost promenerade B och jag in till stan. Jag skulle titta efter "mina" skor jag hade tänkt att köpa. De verkade inte finnas, men tydligen skulle Vagabond-butiken få en sändning nu i dagarna så jag behövde inte beskymra mig mer! Inne på MQ hittade jag klänningen ni ser på bilden. Kunde bara inte motstå den! Vi hittade ett par julstjärnor på Mio också. Åh, vad jag längtar efter att få julpynta!






















Det är farligt lätt...

...att klicka hem sig massa grejer när man sitter framför datorn. Den här gången blev det lampan och en badrumsmatta. 50% rabatt på valfri vara till nya kunder hade de också. Nice! Sen behövde jag beställa en ny pocket också eftersom jag precis har läst ut min sista som jag hade på lager. Blev en till av Lesley Lokko. Men bara en, för snart är det jul och pengarna kommer flyga iväg!

Vart försvann tiden?

Jag hade inte sett honom sedan jag var lika gammal som han är nu. Det är helt sjukt egentligen. Vi som har delat en så stor del av våran uppväxt tillsammans. Lek, tjaffs, bråk och skoj. Han var ett huvud kortare än mig och nu är han nästan två längre och nästill vuxen. Och Rösten. Det var det jag reagerade på mest. Det känns så overkligt att han som var så liten ska låta så...manlig? Jag minns speciellt en tid då vi ofta satt framför datorn och spelade Liero och skrattade så vi kiknade. Varför har det gått så lång tid? Jag blev glad i alla fall och nu måste vi verkligen träffas snart igen. Något annat vore rent idiotiskt!


Irriterande

Just nu är jag såå irriterad på mig själv. Jag har precis skrivit klart duggan. Jag fick fram rätt svar på första uppgiften verkar det som i alla fall, MEN så skulle man tala om vilken sorts svar det var (max, min eller sadelpunkt för er som är insatta). Självklart svarar jag minpunkt fast jag egentligen vet att det var en sadelpunkt. Hur dum får man va?
Andra uppgiften som var en dubbelintegral gjorde jag rätt förrutom att jag satte fel gränsvärde på ena integralen. Också ett ganska dumt fel, men inte lika irriterande som det första. Nu tror jag inte att jag kommer få godkänt på duggan, för marginalerna är så små. 10 poäng är max och 7 är godkänt. Tur att det finns en omdugga. För två uppgifter till godo på tentan, som de två duggorna ger om de är godkända, vore riktigt skönt.
Nu ska jag försöka lugna ner mig själv och åka till jobbet. Jag är fortfarande i skolan, tragiskt!

Update: Ok, jag hade inte gjort fel på den första uppgiften. Skönt! Jag blev bara lite förrvirrad när jag pratade med folk efteråt. Den andra däremot är fortfarande fel, dessutom kom jag på ett till fel. Jaja, får se om jag får godkänt eller inte.

Soon

Snart ska jag bege mig till skolan. Dugga nr 2 i Flerdimensionell Analys ska skrivas. Jag hoppas det går bra! Efter det ska jag direkt bege mig till Sollentuna och jobbet. Vilken kul dag!

Igår besökte jag N som hade
T på besök. Vi tittade på Idol och åt fruktsallad. Gott gott, men när ska Johan åka ut? Kommer han till final vet jag inte vad jag ska tro om det där programmet...

Nu, frukost!

Solen skiner i ett regnigt Uppsala

Idag har jag äntligen fått reda på resultatet på mekaniktentan. Den fruktade. And I made it! Kan inte beskriva en sådan lättnad det är! En 4:a fick jag tom, det var verkligen en bonus! Nu slipper jag plugga mekanik hela jullovet och det är ju alldeles enastående!

Boring Thursday

Plugga till duggan på lördag? Neee. Det har jag ju redan gjort. Ett par timmar i alla fall. Det får räcka! Vad ska jag göra då? Torsdagar är så tråkiga! Finns absolut ingenting att titta på på TV i alla fall. Det får bli ett par färska program med gänget från Californien istället!

Just gimme the light

Mörker. Nu är det verkligen höst. Vad passar inte bättre då än att skaffa sig lite ny belysning?
Jag och B kollade på den
här lampan på Ikea i somras när vi var mitt uppe i vår flyttyra. Jag gillar däremot inte kuporna så mycket, men något liknade skulle jag vilja ovanför vårt soffbord. Hittade den härEllos nu. Mycket snyggare, enligt mig! Den här var lite rolig också och de här verkar mysiga. Finns mycket mer hos Ellos än vad jag väntat mig faktiskt! Vårt kök är i ganska stort behov av en taklampa också. Som det är nu får vi lov att tända kanelabern varje gång vi ska äta! Det är i och för sig ganska mysigt, men ger inte riktigt samma ljus! Jag ska be O installera några dimmers åt oss också, så blir det bra!


Java

Idag hade vi vår tredje programmeringslab. Precis som den förra blev man inte klar på ordinarie tid. Det tog för oss en timme extra och då var vi ändå klara bland de första. Jag som hade tänkt att stanna kvar i skolan och plugga lite flerdim inför duggan på lördag, men den dåliga luften i datorsalen gav mig huvudvärk. Alltså hade jag inte nån vidare lust att stanna längre.
Vi lär oss java. Jag har ingen aning om hur andra språk fungerar, men min uppfattning i dagsläget är att det är matten och logiken i programmering som är det svåra, inte att lära sig hur man skriver det. Om ni förstår vad jag menar.

Inte har tentaresultaten för mekaniken dykit upp heller! Början av nästa vecka sa föreläsaren i ett mail i fredags. Det är väl nu? Onsdag känns ju mer mitt i veckan. Eller?

NES

Nintendo 8-bitar. Hur nostalgi är inte det? Jag skulle verkligen vilja ha ett sånt igen. Kan inte vara så dyrt att hitta begagnat tänker man. Så är inte fallet! Jag har precis kollat runt lite, bla på Blocket, och eftersom det verkar vara ganska hög efterfrågan på NES och spelen till så är det inte jättebilligt i alla fall. Samlarvärde börjar det få också. Jag ska nog hitta något tillslut! Super Mario 1 och 3 är ju så himla kul! Och Ice Climber!

Liten update

Nu är jag så himla inne i det här med stilmallen! Lade till en liten blomma brevid inläggsrubrikerna.
Ne, nu ska jag väcka B så vi kanske hinner förbi stan på väg till skolan sen...

Ciao!

Fy...

Jag mår nästan illa när jag ser det här. Hur kan folk vara så grymma!?

Lila, lila, lila!

Så! Nu har jag ändrat i stilmallen en hel del och nu är jag faktiskt riktigt nöjd! Lila sa jag och lila blev det. Vad tycks?

Bakgrunden har jag gjort själv. Laddade ner en rolig font från
dafont.com och inte efter så mycket pill i Photoshop blev den klar.

Rubriken har jag också gjort själv i Photoshop. Fonten kommer också från dafont.com och löven fanns i bland photoshops penslar.

Är faktiskt inte alls så svårt att fixa till stilmallen lite! Bara att prova sig fram och ändra lite. Spara och titta efter hur det blev. Ett steg i taget om man inte är riktigt säker på vad man gör. Det jag hade lite problem med var vad bilderna hade för url, men till slut hittade jag det med.

Nu ska jag sova! Natti natti!

Pappa

Idag är det ju alla pappors dag. Jag och syrran visade vår uppskattning genom att bjuda honom och hans sambo på middag idag. Ganska bra fick vi till det tom. Förrätten bestod av en toast med avokado och skagenröra, garnerat med rödlök, paprika och citron. Huvudrätten var fisk med skaldjur- och saffransås med potatis och haricote verts. Ingen efterrätt utan en kopp kaffe och noblesse i soffan. Mysigt och en bra avslutning på helgen!

Mina kaneldoftljus gör verkligen sitt jobb. Mmmm!

Singing in the shower

Jag funderade lite på "sjungaiduschen"-fenomenet imorse. Varför är det så många som sjunger i duschen? Jag sjunger i princip aldrig i duschen. B gör det jämt! Är det för man inte hör sig själv så bra i allt vattenbrus eller vad beror det på? Någon som kan förklara?
I bilen däremot. Ensam. Med hög bra musik. Då, sjunger jag! Det är absolut viktigt att jag inte hör mig själv så bra, för då kan man åtminstone låtsas att man kanske har någoting i närheten av vad som liknar en sångröst.



Förresten, är jag inte riktigt nöjd med sidlayouten. Fast den är åtminstone lite roligare än den förra. Jag ska se om jag kan lyckas få in en egen rubikbild och sen funderar jag på någon annan färg. Lila kanske, det är ju fint!

Jag leker lite...

...måste testa mina "skills" i html. Får se hur det blir, annars går jag tillbaka till den gamla stilmallen!

System.out.println( "Rubrik" );

Idag kommer P hit och hälsar på. Kommen ända nere från snåljåparna i Jönköping. Det ska bli trevligt ju, det var ett tag sen man såg honom!

Igår var jag och hälsade på N och S i deras dublett. K kom från Sollentuna också! Vi fikade, tittade på bilder och lite TV och pratade, förstås! De kommer nog att få det riktigt mysigt där.

Idag har det varit mest programmering i skolan och lite matte. Fast matteföreläsningen blev försenad pga ett konstigt brandlarm som uppmanade oss att sitta kvar i salen (?). Programmering kan nog bli intressant, men det kan vara lite långtråkigt att sitta i två timmar och titta på overheads med programmeringskod och en massa babbel. Det är roligare praktiskt!

Ne, nu ska jag se var den där lille människan har tagit vägen!

Borat Sagdiyev

boratJag visste nog inte helt vad som väntade mig när jag klev in i biosalongen ikväll. En sak kan jag säga er. Se Borat! Det var den absolut sjukaste, roligaste, äckligaste (stundtals), mest chokerade film jag sett på lääänge! Jag har nog aldrig skrattat så mycket på bio förrut. Eller hållit för ögonen. Eller munnen.

Går inte att beskriva i ord. Den måste ses med egna ögon.


Orange County is Back

Nu har jag precis sett det senaste avsnittet av OC. Ska bli spännande och se hur serien utvecklas nu, även om jag inte tror att serien kommer bli sig lik. Hur som helst är i alla fall soundtracket lika bra som vanligt!


Busy Me

Helgen har varit tuff och gått väldigt snabbt.
Den fylldes till bredden av jobb och stalltjänstgöring. Upp tidigt, åka i en halvtimme till stallet för att vara där till 6. Fodring, utsläpp. Tillbaka till Sollentuna och jobbet till kl 9. Jobb till 13. Förbi DT'n på Burger King. Lunch i bilen på väg tillbaka till stallet. Å hjälpte mig med lunchen till hästarna och mockning. Tack! Lite fix med foder innan insläppet vid 16-tiden. Hem. Middag + lite tv och stup i sängen...

Med snön kommer isen...

...och därmed vurpor på cykeln. Igår blev det tre. Eller två och en halv. Den första på väg till skolan på ett övergångsställe. Halvan på väg från skolan till ÖG i en nerförsbacke. Cykeln ramlade men på något underligt vis landade jag på fötterna. Den sista var på väg hem från ÖG. B ramlade i en sväng och rammade mig så jag också föll. Jag är lite öm på benet efter den vurpan... Jag tycker inte om att det ska vara så halt!

Fulländad servitris?

Här sitter jag, lite lagom "dagen efter". Igår var en lång dag, en kort dag, en jobbig dag och en kul dag. Jag var på ÖG som gasquepersonal i ca 12 timmar och sedan några ytterligare som gick åt till lite partaj! Det var ca 250 sittande på gasquen så det var en hel del att förbereda! Det svåraste momentet under kvällen var servering av huvudrätten. Det var lax som skulle serveras från fat, alltså gästerna fick inte "färdiga" tallrikar. På ena armen hade man alltså ett stort fat med lax och bönor och i den andra ett par serveringbestik. Bara att komma på vilket grepp man skulle hålla bestiken i var en utmaning och sedan ta laxen med den, som väldigt gärna ville falla sönder, tränga sig in mellan två personer utan att ramma någon i huvudet med det gigantiska fatet och sedan lägga maten på tallriken utan att spilla det var...ja, svårt! Trots det fick vi beröm av hovmästaren så vi skötte oss nog ganska bra!

Nu sitter jag här och väntar på att få vårat sofföverdarg leverat! De var här igår men då var vi inte hemma, så de skulle komma tillbaka idag. Spännande!


Snöstorm!

snö

Blev aningen förvånad när jag kikade ut genom fönstret imorse. Snö! Massor utav snö till och med! Igår morse hade det kommit en liten gnutta snö, men sedan regnade det hela dagen och så var det med det... Idag däremot har det varit fullständig snöstorm ute. Nära inpå i alla fall. Massor utav snö i alla ära, men måste det blåsa så in i norden? Nej, typiskt onödigt är min åsikt.

Morgonen började med att båda låsen på min cykel hade frusit också. Fick verkligen inte upp dem, så det var bara att sätta sig på bussen. Kom sent till föreläsningen, men måste säga att det nästan var lite värt det. Cykla nu ser inte skönt ut!
Måste nog ge mig ut i kylan snart med lite varmt vatten eller nått och försöka få upp låsen så den kan få stå inne inatt...

Bilderna tog jag precis från vår uteplats. Ja, ni ser ju på grillen och utemöblerna hur mycket det har kommit!
snögrill