Norris in town

Bjuder på några bilder!

BJ's

Snöoväder i fredagsnatt

Snowy morning

Lördag morgon och det är verkligen underbart väder ute! Massor av snö, sol och så där lagom kallt. Love it! Norris är här på besök från Tyskland nu och igår när vi gick hem ifrån nattens nöjen snöade det verkligen för fullt. Vi såg ut som snögubbar när vi kom hem. Mysigt med snö! Hoppas det får ligga kvar ett tag nu! Men ni får hålla er till godo med en höstbild från Berlin!


Monday morning

Idag ska jag ägna mig åt så roliga saker som att tvätta (och sortera den först =/), diska typ hela helgens disk, plugga och jobba. Å kanske städa lite. Om jag orkar. Solen skiner ju idag, ffs!

Workin'

Nu ska jag ska sätta mig på cykeln och åka till jobbet. Japp, det är jobbhelg den här helgen. Känns som om det var evigheter sen jag jobbade, vilket delvis är sant eftersom jag hade tagit ledigt förra helgen jag skulle jobba. Var ju på äventyr i Berlin då! Med tanke på Berlin kommer Norris till Sverige på torsdag och ska stanna hela helgen. Ska bli kul!

I fredags firade mitt programs sektion 15 år och hela dagen ägnades åt intressanta och roliga gästföreläsningar och på kvällen firades det hela med gasque på Norrlands. Roligt att gå på gasque igen och vi tjejer i fyran hade till och med satt ihop ett litet spex. Tror det uppskattades!

Nu måste jag dra! Tjing tjing!

Sjuk värld

Var det någon som såg TV3's Insider igår? För er som inte gjorde det handlade programmet om sadister som skadar och till och med dödar djur för sin egen upphetsnings skull. Sjuka människor som tillfredställer sig själva genom att skada och våldföra sig på stackars oskyldiga djur. Det verkar vara mycket vanligare än jag trodde och i de flesta fall är de hästar som blir utsatta. Inledningsvis i programmet berättade de om en ponny som fick avlivas efter att en man hade stuckit in ett halvmeterlångt förmål i hästens anal och könsorgan, så att hela insidan av hästen blivit söndertrasad. Bakbenen på ponnyn hade han bundit ihop för att den inte skulle kunna sparka medan han höll på. Sperma i boxen och fotspår i nysnön till grannens hus ledde till att en man nu är åtalad för brottet, men rättegången har inte varit än. Det gör mig jävligt förbannad att han som värst kan få 2 års fängelse för detta brott, vilket betyder att han ändå kommer va ute efter några månader! Mådde nästan illa när jag såg programmet och ville inte ens se klart hela. Usch! Vad finns det för sjuka människor i det här landet? Andra fall som togs upp var folk som våldförts sig på höns och ett stackars litet föl bland annat. Vet inte vad jag ska säga mer. Blir så upprörd. Vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände på mitt stall eller till och med på min Fibban. Vågar inte ens tänka tanken...

Min tillvaro

Jag läser ju distanskurser nu och det blir ju lite ensamt och tråkigt att sitta ensam hemma hela dagarna. Så här ser min lilla arbetsstation ut i alla fall. Björns dator nära till hands med tyda.se, mycket bra när man läser artiklar (!), och webradio. Kaffet håller mig varm och vaken. Vad skulle man göra utan kaffe? :) Ikväll blir det förhoppningsvis en liten stadsvandring runt om i Uppsala. Hela månaden pågår nämligen "Allt ljus på Uppsala", där flera byggnader och annat är upplyst och ljudberikat på olika sätt. Håller tummarna för att det inte ska regna ikväll alltså!

Veckoslutet och Harry Potter

Så är helgen över och jag sitter här som en annan kärring, helt stel i kroppen. Why? En 1,5-timmar lång ridtur igår. Ja, det märks verkligen att jag inte alls rider så ofta längre.

Jag hade alltså stalltjänst igår och var i stallet hela dagen. Det gick bra, men höst i stallet är inte alltid det roligaste. Lera överallt, kan det inte bara bli vinter och snö snart istället? Vädret och mörkret just nu är sjukt deprimerande... Efter stallet blev det ju farsdag-middag och sen hem till Uppsala igen. På tåget läste jag min Harry Potter-bok. Jag kom ju lite sent in i den här Harry Potter-hypen (började läsa förra sommaren) och är nu på bok nummer sex, The Half Blood Prince, och jag vill bara läsa hela tiden! Jag gjorde ju felet med de andra böckerna att jag såg filmen först, innan jag läste. Det beror mest på att Björn läst alla böcker och vi har sett filmerna tillsammans. Hur som helst, så har jag ju haft nån aning om vad som ska hända i böckerna, även om jag såklart hade glömt en del och handlingen i filmerna inte alltid följer böckerna, men nu har jag ingen som helst aning vad som kommer hända och det stör mig lite! Jag är lite nervös för hur boken ska arta sig, eller spänd kanske är ett bättre ord. Jag gillar Harry bättre i den här boken också, än så länge. Ibland tycker jag han har varit lite irriterande faktiskt. Ingen som känt samma sak? Nog om Harry Potter.

Resten av helgen bestod av inflyttningsfest och korridorsfest (i fredags) och middag hos Karin i lördags. I stort en ganska bra helg. Nu måste jag vara duktig och börja läsa mina artiklar ordentligt, annars kommer det fasiken inte bli något bibliografiskt projekt gjort innan den här terminen är slut!

Att blogga eller inte blogga

Jag vet att jag inte skriver här så ofta. Jag har tröttnat lite på den här sidan och inte minst på blogg.se. Ändå känner jag att jag har lust att skriva av mig lite ibland, men så tänker att jag vill starta en helt ny blogg. Starta om. Passar det då inte bättre att starta om när jag flyttar till Holland? Jag får se hur jag gör. Tillsvidare får den här ligga kvar.

Jag och Linda var ju i Berlin förra veckan och hälsade på Norris. Gillar verkligen staden! Varje stadsdel har verkligen sin egen prägel. I Berlin kommer man till klubben då man vanligtvis är på väg hem om det vore Sverige. Jag gillar idén för man behöver inte stressa ut för att ställena ska stänga snart. I Berlin verkar det som om klubbarna stänger när folket går hem. Jag gillar den stilen och var inte alls trött när vi va ute, men dagen efter kändes det desto mer! Jag var riktigt sliten när jag kom hem till trygga Uppsala igen...

Ska säga något ord om Obama med. Grattis USA! Tror verkligen att han göra någon förändring för landet! Satt med kaffekoppen i handen framför datorn och tittade på hans vinnartal morgonen efter han tagit hem segern. Vilken talare! Han berör verkligen, för där satt jag med min kaffekopp medan ögonen fylldes med tårar. Eller är det jag som har blivit allt blödigare. Tror det kom med åldern.

Annars då? Jag har upptäkt att jag inte har någon vidare självdisiplin. Läser två kurser på distans nu och har knappt kommit igång alls. Trots att jag haft hela veckan på mig. Jag satte mig i och för sig nyss och skulle börja ordentligt med den ena som är väldigt internetbaserad, men jag fastnade på en gång då jag inte fattade hur jag skulle fixa ett användarkonto till kursen. Så var det med det och jag började blogga istället. Den andra kursen går nämligen ut på att jag ska skriva ett arbete och jag har ingen lust att sätta mig med min kopiösa bunt med artiklar och börja läsa. Jag vet ju vad det kommer sluta, några timmars sömn på soffan det vill säga.