Läs mera!

Just nu plöjer jag pocketbok efter pocketbok!
Det är så himla skönt att varva allt plugg med lite rolig och lättsmält läsning. 39kr per pocket som standard på
CDON.com är perfekt när man inte behöver betala frakten! Just nu läser jag Lesley Lokkos Rivalerna. Första boken jag läser av henne och jag måste säga att den hittills är riktigt bra. Lite annorlunda, fast ändå lättsam "tjejbok". Att omslaget är så snyggt är ett plus! Ge gärna tips på bra böcker!


Min första!

"Lånade" denna av Daniella. I brist på annat och för att bli av med listoskulden.

A is for age: 21. 22 i januari...
B is for booze of choice: Strong Bow har blivit en favorit! Annars vitt vin.
C is for career: Nja. Jag pluggar ju. Mitt extraknäck på Willys kan ju knappast räknas.
D is for your dad’s name: Samma som pojkvännen.
E is for essential items to bring to a party: Partyhumöret och en vinare?
F is for favourite song at the moment: Svårt. Mew och The Ark spelas flitigt på playlisten just nu i alla fall!
G is for favourite game: Frågespel! Och pictonary.
H is for home town: Uppsala/ Sollentuna
I is for instruments you play: En gång i tiden spelade jag klarinett...
J is for jam or jelly you like: Jordgubbssylt!
K is for kids: 2. Fast inte än på ett antal år...
L is for living arrangements: Trea i Uppsala med pojkvän.
M is for mother’s name: Samma som "jag syr mina egna kläder"-sångerska.
N is for name of your crush: Samma som pappa!
O is for overnight hospital stays: Vet inte hur många det är. Ett antal dagar efter bilolyckan + ett antal dagar jag inte kommer ihåg när jag var liten och hade svår astma.
P is for phobias: Getingar!
Q is for quotes you like: Hm. Får väl ta en klassiker från playlisten "Let your body decide where you want to go".
R is for relationship that lasted the longest: 4,5 år med B hittills!
S is for sartorial style [ung; hur går du klädd]: Jeans. Nästan jämt. Om det inte är sommar förstås, då är det kjol eller shorts som gäller!
T is for time you wake up: 6.15 brukar klockan ringa. Fast oftast snoozar jag typ 1 timme...Oops!
U is for underwear: Bomull!
V is for vegetables you love: Tomat! Och nästan allt annat!
W is for weekend plans: Den som kommer? Stalltjänst.
X is for x-rays you’ve had: Typ hela kroppen...
Y is for yummy food you make: Lax- och skaldjurrätter har jag några pärlor! Mm, that's goood!
Z is for zodiac sign: Stenbock.
Å är åt dem du vill skicka listan vidare till: Whoever
Ä är för älsklingstrend: Blått och lila! Fast jag har inget lila...Det kanske man kan ändra på?
Ö är för en önskan just nu: Att jag har klarat mekaniktentan!

Ida Servitris, coming up

På torsdag ska jag servera på Utnarm-gasqen. Alltså den sittning som följer naturvetarnas och teknologernas arbetsmarknadsmässa. Jag har aldrig serverat på gasque förrut, så det ska bli kul! För att lära känna de andra som ska servera lite hade vi en mini-teambuildning idag. Den bestod av att laga middag tillsammas och så äta den, såklart. Mysig liten tillställning blev det med lite övning av årets Utnarmslåt. Självklart lyckades jag slå till min tallrik så det klirrade ganska rejält när vi sjöng. Ja, det var ju rörelser till...Men vad gör man inte för att andra ska få sig ett gott skratt?

Zoo Keeper

Det här kan hålla dig uppe hela natten! Man blir verkligen fast. Att sen lyssna på The Zookeeper's boy med Mew gör ju det hela lite festligare! ;) Kul spel, bra låt, nästan lika namn. Som hittat!   eller nått...


Jingle Bells

Underbart med sol idag, eller hur? Vi nöjt av den, trots att det var kyligt, på en cykelsväng förbi Mio och ÖB. Vi fick ett presentkort hos Mio som inflyttningspresent av några kära vänner och nu skulle vi se om vi hittade någonting! Den stora butiken ute i boländerna hade däremot inte vissa av de saker jag har tittat på inne i stan förrut, så vi kom tomhänta ut därifrån. Vi får kolla vidare helt enkelt! Precis brevid Mio ligger ÖB, så vi tog en runda där inne med. Julsaker i massor hade de! Vi köpte två halmbockar, julettiketer och en liten julgran. Det kommer att bli mycket att pynta i en sån här stor lägenhet! Några andra småsaker vi med oss hem också.

Ellipsigt!

Jag lovade er en bild på vårt nya soffbord. Here it is! Bildkvalitén är tyvärr det bästa jag har att erbjuda just nu. Jag måste verkligen skaffa mig en ny digitalkamera snart... Soffan ska ju bli röd, som jag tjatat om tidigare, men leverensen är försenad så vi får se när det dyker upp!

bord

Glad överraskning!

Ja, vanliga veckor har ju en viss rytm. Dagarna lunkar och man gör det man brukar göra, på de dagar man brukar göra det på och sen vips är det helg. Nästan i alla fall. Den här veckan har inte följt den rytmen! I tisdags var det tenta som följdes av ledighet på onsdagen. Onsdagen kändes verkligen som helg, vilket resulterade att torsdagen verkligen inte kändes som en torsdag. Snarare en onsdag eller nått. Hur som helst var jag fullt inriktad på att det var torsdag idag. Bombsäker alltså! Ja, ända tills A utbrister på lunchen:
"Hm, vad är det för dag idag? Fredag ja!"
Whaat!? Överraskad var bara förnamnet! Fast jag blev såklart glad, ingen skola imorrn och en hel helg framför mig! That's sweet!


Mein Tag

Idag då?
Jo, den här dagen började faktiskt alldeles underbart med att jag fick sova hur länge jag ville! Vilket jag givetvis också gjorde! Efter en slö förmiddag så gav vi oss in till stan där jag skulle förbi Studenhälsan en stund. På vägen därifrån gick vi in i domkyrkan. Nu har jag äntligen besökt den, det tog bara 1,5 år! Lite skämsigt, för som Uppsalabo så ska man ju ha besökt domkyrkan åtminstone en gång.
Liten runda på stan blev det också. B köpte bla två tröjor och jag köpte mig en vit skjorta, eftersom jag ska servera på gasque snart och då är det ett måste.
Buss ut i boländerna sen. Ett besök på skopunkten resulterade i ett varsit par tofflor till Ida och B och ett par pumps till Ida. Inne på IKEA skulle vi kolla efter lampor till köket och vardagsrummet, men kökslampat vi ville ha var slut och en annan lampa vi tittat på i Barkarby verkade inte finnas i Uppsala. 15 kr fattigare kom vi ut med fem röda ljuslyktor som passar bra till julen.
Nästa stopp var Bauhaus där vi köpte lite virke till vårt försök att bygga en lampa. Vi får se hur det går! Den ska ha måtten ungefär 10 x 10 x 150cm och ska va klädd i tyg och ska hänga horisontellt ovanför soffan eller TV-bänken...

Nu ska vi snart äta god laxmiddag! Ska bli mumsigt för jag är sjukt hungring nu!

Ciao!


Det är över nu

Tentan gick mot förmodan okej. Jag har nog chans att klara den här!
Ska snart iväg på lite festligheter med middag på Orvars bla. Gänget ska dra vidare till Snerikes sen, men jag känner mig så himla trött och sliten så jag tror jag viker av hemmåt då. Jag får se! Nu måste jag göra mig iordning lite! So long folks!

Också

Jag har också ängnat mig åt detta tidsfördriv!

southpark


star

Momentum

Pluggdag idag, igen. Men imorrn så är tentan så då kan man andas ut igen! Det är lite sjuk hur utmattad man blir av intensivt plugg och tajt schema. På onsdag ska jag verkligen sova ut! Det blir första gången på länge vill jag lova. Imorse var jag i skolan vid 8 och vi lyckades få ett utav de väldigt eftertraktade grupprummen. Plugg, plugg och plugg till 18 ungefär och sen cyklade jag hem i mörkret, kylan och regnet.

plugg


Förresten har vi fått vårt soffbord nu! Det blev jättebra, men eftersom jag bara har mobilkameran nu så får ni vänta tills jag kan ta i dagsljus.

Höstkyla i Uppsala

Nu är höstvädret verkligen här på riktigt. Det är kallt och fuktigt och mörkt. Studenternas är redan isbelagt och bandyträningarna i full gång. Stora snöhögar ligger brevid planen och väntar på att få gömma sig under det riktiga vita. Jag hoppas det dröjer. Tydligen är det 20cm redan uppe i Dalarna. Brr. Jag vill hellre ha vår på en gång!

Sanitära olägenheter

På hösten invaderas Uppsala av tusentals svarta fåglar. Kajor eller råkor eller vad de nu heter. Äckliga är de i alla fall. De kommer i flockar på tusentals fåglar och flyger över staden och låter som bara den, men det är inte det som är det dåliga med dem. Utan det är det som kommer ut ur andra ändan. De sitter i träden inne i stan och ni vill inte veta hur det ser ut under träden!
I lördags var jag inne i stan och där vi skulle parkera cyklarna hade fåglarna gjort sin räd. Fy vad det stank! Min stackars känsliga mage var inte alls med på noterna och jag fick verkligen koncentrera mig för att jag inte skulle kasta upp frukosten mitt bland Uppsalas helgshoppare. Det var inge vidare vill jag lova! För er som undrar fick ju B hämta cykeln åt mig när vi skulle hem igen.

Dödens vecka?

Festen gick bra! Det blev lyckat och jag tror att folk hade kul, åtminstone hade jag det!

Nu är jag tillbaka i verkligheten. Mekaniktentan rusar emot mig med enorma kliv och jag hinner inte springa ifrån den. Antagligen kommer det bli den första tenta jag kuggar. Det känns hårt, men tiden är för knapp för att jag ska hinna få in allt i huvudet och dessutom förstå vad det handlar om. Det suger, rent ut sagt.

Fix och dutt

Snart kommer folk börja anlända hit inför festen ikväll. Det kommer ganska många "hemifrån", så folk kommer nog sova kors och tvärs här inatt! Vi har redan hunnit med att fixa massa grejer också. Varit i stan för att gå på systemet + några andra ärenden, städat, satt upp gardiner, gjort rent hos fiskarna, äntligen satt upp den sista plastfilmen i köket (har typ tagit 2 månader ) och så.

Nä, nu ska jag fixa lite till!
Tjo!

Friday Night

Fredagkväll tillslut! Tentan i Organism och Populationsbiologi är avverkad och gick nog dessutom bra. Alltid något! Kvällen har varit lugn med god mat och Idoltittande. Markus, Danny och Erik var bäst ikväll. Johan borde skickas hem.
Fick en skymt av Rami Shaaban i "Tillsammans för Världens barn". Stackarn, verkade inte alls hemma där. Han gör sig mycket bättre i målet.
Just nu har jag en galen pojkvän bakom mig som trummar ljudet av The Hellacopters så det är lite svårt att fokusera på vad jag skriver just nu, men jag försöker!

Imorrn vankas det inflyttningsfest här och det ska bli riktigt kul! Synd att några man
vill ska komma inte kan! Kanske ger det oss en anledning att ha fest igen.

Ok, nu blev det The Doors istället! Bäst att jag slutar skriva medans jag fortfarande kan tänka!

Här håller jag till...

...om dagarna. Den första bilden är på ett av husen på Pollacksbacken, som är den äldre delen av teknologerna, datavetarna och naturvetarnas tillhåll. Pollacksbacken har en gång i tiden varit en gammal militärförläggning, vilket  monumentet på bilden är till minne av. 
Den andra bilden är på Ångströmlaboratoriet och är en betydligt modernare byggnad än vad husen på Pollax är. Det är rätt kul med Ångström för arkitekturen är verkligen välgjord och inredningen och designen inne i byggnaden är mycket över förväntan än vad man kan tänka sig från ett universitetshus.

Bilderna är tagna med mobilen i lördags. Vi var på väg till duggan och det regnade. Därav att de är så mörka och kvaliten inte är den bästa.

pollax
ångan


Jag kan derivera. Vad kan du?

Det är sjuk vad man ser allting i matematiska och mekaniska termer när man är inne i pluggperioder. Arbetsskada? Imorgon är det i alla fall dags för den första duggan i Flerdimensionell Analys (flervariabel analys för andra ;). Det kommer se ut ungefär så här.


Gradient, kryssprodukt, tangetplant, nivåyta, kedjeregel, transformera.

Ja, något sådant kommer jag hålla på med imorgon! Wish me luck!

Dimmig höst

Förra veckan var jag glad för att det var varmt och gullvivorna hade fått fnatt och börjat blomma längs järnvägen. Så kom oktober och hösten med den....Burr! Det är så kallt ute!